Elinde aslı olmasına rağmen sahte denilen ve 2014’teki raporunu ise işleme alınmadığını ifade eden Sait Yıldızgörer, “Benim tek isteğim bu haksız duruma son verilip işime geri dönmemdir” dedi.
Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Antalya Kepez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde görev yapan ve yüzde 90 görme engelli raporu olan Sait Yıldızgörer’i, “engelli raporu sahte” gerekçesiyle 9 Temmuz’da görevden aldı. Yıldızgörer’e 2004 ve 2014 yıllarında Sağlık Bakanlığı’na bağlı Gaziantep Devlet Hastanesi iki rapor verdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, engelli personeller hakkında 2018 yılında rapor teyidi araştırması gerçekleştirirken, Yıldızgörer’in 2004’te aldığı raporun “sahte” olduğunu ileri sürerek iş akdini feshetti.
Rapor sahte denilerek işine son verildi
2004’te Sait Yıldızgörer’e yüzde 90 oranında engelli raporu veren Gaziantep Avukat Cengiz Gökçe Devlet Hastanesi (Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesi), Antalya Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine gönderdiği rapor teyidinde, “Sait Yıldızgörer adlı şahsın 19.02.2004 tarih ve 565 defter numaralı sağlık kurulu raporu tarafımızdan incelenmiş. Söz konusu raporun defter numarası başka bir şahsa ait olduğundan ilgili rapor tarafımızdan teyit edilmemiştir” diye kaydetti. Bunun üzerine Yıldızgörer’in “engelli raporu sahte” denilerek işine son verildi. Yıldızgörer, verilen karara ilişkin Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne itirazda bulundu; ancak kendisine “dilekçeniz işleme alınmamıştır” cevabı verildi.
İki farklı rapor
Yıldızgörer kendisine 10 yıl arayla iki rapor veren Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne engelli rapor teyidine ilişkin itirazda bulundu. Hastanede Yıldızgörer’e, “Kayıtlı dilekçenizde belirtmiş olduğunuz hususlar tarafımızca incelenmiş ve değerlendirilmiş olup ilgi B’de kayıtlı Antalya Kepez İlçe Eğitim Müdürlüğü’ne yazılan yazımızda her ne kadar raporunuzun hastanemizde bulunamadığı belirtilmek istenmişse de ilgili kurum ve şahsınız tarafından yanlış anlaşılmaya açık bir ifadeye sebep olmuştur. Şahsınızın varsa, mağduriyetinin giderilmesi için kurumumuzun kabulü şartı ile Antalya Kepez İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından hastanemiz sağlık kuruluna gönderilmeniz halinde sağlık kurulumuz tarafından yeniden değerlendirme yapılıp, özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenecektir” denildi.
Yıldızgörer’e herhangi bir cevap verilmedi
Hastanenin Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne son gönderdiği yazıda ise; “Sait Yıldızgörer isimli şahsın tarafımıza göndermiş olduğu ilgili A’da kayıtlı dilekçe fotokopisi ekte sunulmuş olup dilekçede belirtilen hususlar incelendiğinde ilgili B’de kayıtlı yazımızın yanlış algılandığı ve ilgili şahsı suçla nitelik taşıdığı kanaatine varılmış ve yeniden izahat yapılması gereğinde bulunulmuştur. Hastanemizin 8 bloktan oluşup sağlık kurulu birimimiz rapor tarihi olan 2004 yılından bu yana en az 3 defa bina değişikliğine uğramıştır. Bunun yanında sağlık kurulu arşiv binası 2004 yılı ile 2018 yılları arasında bir defa yangın olayı birden fazla kez de su baskınına uğramıştır. Adı geçen kişiye ait raporun bu olaylarda kaybolduğu söylenmemekle birlikte bu ihmalin göz önünde bulundurularak kurumumuz tarafından kabul edilecekse ilgili şahsın varsa mağduriyetinin giderilmesi için kurumumuz aracılığıyla yeniden heyete gözükmek üzere hastanemiz kuruluna üst yazıyla gönderilmesi ya da adı geçen şahsın 2014 yılında hastaneden almış olduğu ve ekte sunmuş olduğumuz durum bildirir raporunun dikkate alınarak işlem tesis edilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim” denildi. Buna rağmen MEB tarafından Yıldızgörer’e herhangi bir cevap verilmedi.
‘Aslı olmasına rağmen sahte diyorlar’
3 aydır haksız yere işinden edildiğini söyleyen Yıldızgörer, hastanenin kendisine 2004’te yüzde 90, 2014’te yüzde 92 oranında engelli raporu verdiğini aktardı. Hakkında devam eden bir soruşturma olmamasına rağmen “sahte” rapor denilerek işinden edildiğinin altını çizen Yıldızgörer, bu haksızlığa ilişkin avukatı aracılığıyla dava açtıklarını anlattı. Yıldızgörer, “Gaziantep Körler Okulu mezunuyum. Buraya en az yüzde 40 görme engelli olmayanlar alınmaz. Benim 6 yaşından beri engelli raporum var. Engelli maaşı alıyorum. Doğuştan engelliyim ben. Benim 2004’teki raporuma sahte diyorlar. Arşivde bulamadıkları için sahte diyorlar. Bende aslı olmasına rağmen sahte diyorlar. 2014’teki raporumu ise işleme almıyorlar. Dava süreci devam ediyor. Benim tek isteğim bu haksız duruma son verilip işime geri dönmemdir” şeklinde konuştu.