Geçim sıkıntından dolayı intihara sürüklenen 4 kardeşin cenazeleri Adli Tıp’ta bekletiliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bakkala 2 bin 260 lira, BEDAŞ’a ise 607 lira borcu olduğu ortaya çıkan kardeşlerin geçim sıkıntısından dolayı intihar etmediğini savundu
Geçim sıkıntısından dolayı intihar edenlerin sayısı her geçen gün artarken bunun en büyük sebebinin ise AKP iktidarının politikaları olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz gün geçim sıkıntısından dolayı yaşamına son veren İstanbul Fatih’te Cüneyt (48), Oya (54), Yaşar (56) ve Kamuran Yetişkin (60) kardeşler intihar etti. Bu olay sıcaklığını korurken bir intihar haberi de Çağlayan Adliyesi’nden geldi. 35 yaşındaki bir genç adliyenin 7. katından atlayarak intihar etti. Ancak yetkililer ekonomik krizin üstünü örtmeye çalıştığı gibi intihar olaylarının da üstünü örtmeye çalışıyor. Geçtiğimiz gün yaşamına son veren Yetişkin kardeşlerin cenazeleri günlerdir Adli Tıp Kurumu morgunda bekletiliyor. Yetişkin kardeşlerin birinci dereceden yakınlarına ulaşılmaya çalışıldığı belirtiliyor. Yoksulluğun ölüme sürüklediği 4 kardeş siyanür içerek yaşamına son vermişti.
Veresiyeyle alıyorlarmış
Bakkal dükkanı işleten Yusuf Deniz, kardeşlerin 15 yıldır kendilerinden alışveriş yaptığını, son zamanlarda da maddi sıkıntı yaşadıklarını söylemişti. BBC Türkçe’den Neyran Elden’e konuşan Yusuf Deniz, “2 bin 260 lira veresiye borçları vardı” diye konuşmuştu. Yetişkin kardeşlerin arkadaşı Serpil Alkan, bir süredir geçim sıkıntısı çektiklerini bildiğini belirtmişti. Yine intiharın hemen ardından ise BEDAŞ ekipleri eve gelerek, 2 aylık 607,16 liralık faturanın ödenmediği gerekçesiyle elektriği kesmişti. Ayrıca Oya Yetişkin’in maaşına haciz geldiği belirtilmişti. Tüm bunlara rağmen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kardeşlerin geçim sıkıntılarından dolayı intihar etmediklerini savundu.
Oktay’ı bakkal yalanlıyor!
Meclis’te milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Oktay, 4 kardeşle ilgili bir soruya “Açlıktan, sefaletten, fakirlikten intihar şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu doğru değildir” diye cevap verdi. Öte yandan, Serpil Alkan, cenazelerin kendisine verilmesi için İstanbul Adalet Sarayı’nda savcılığa başvuruda bulundu. Alkan, “Avukatımla da geldim, dilekçede yazdık. Cenazeleri almak istiyoruz” dedi.
Ölünün arkasından atıp tutma
Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, dört kardeşe değindiği dünkü yazısında, intihar olayından ‘infial yaratılmaya çalışıldığını’ öne sürdü ve intihar eden kardeşlerden birinin maaşının 4 bin TL’nin üzerinde olduğunu savundu. Ancak bahsettiği maaşa haziz geldiğinde ise hiç söz etmedi.
Satışı yasak!
Türkiye Kimya Mühendisleri Odası üyesi Prof. Dr. Neşet Kadırgan, “Siyanür ‘güçlü zehirler’ grubunda değerlendirilir. Yönetmeliğe göre, siyanürün, laboratuvarlara ve firmalara satılması gerekir. Bireysel olarak satışı yasak. Ancak 3 ay öncesinde internette bile satışı vardı” diyerek, bu zehire ulaşmanın o dönem çok kolay olduğunu belirtti.
Bir yılda 3 bin 161 ölüm
İstanbul’da Yetişkin kardeşlerin geçim sıkıntısı yüzünden intihar etmesinin ardından, intihar vakaları ve bunun nedenlerini yoğun olarak tartışmaya açıldı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 2018 yılında Türkiye’de 3 bin 161 kişi hayatına son verdi. Verilere göre ‘hastalıklar, geçim zorluğu ve aile geçimsizliği’ intihar nedenleri arasında önemli yer tutuyor.
Çağlayan Adliyesi’ndeki intihara dair yeni iddia
Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda intihar eden İbrahim Özkan’ın (35) intiharıyla ilgili ortaya bir iddia atıldı. Özkan, önceki gün öğle saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’nda 4. katta bulunan İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına girdi. ‘Alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye atmak’ suçundan 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırılan ve hakkındaki hükmün açıklanması geri bırakılan Özkan, daha sonra 7. kata çıkarak Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nin önüne geldi. Görgü tanıklarından elde edilen bilgiye göre, bir süre duruşma listesini inceleyen Özkan daha sonra aşağı atladı. Ağrı yaralı olarak hastaneye kaldırılan Özkan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
HABER MERKEZİ