Suruç kayyumu köstebek yuvasına dönen yolları onarmak yerine ‘At Festivali’ düzenliyor
Riha’nı Pirsûs (Suruç) ilçesinde kayyum yönetimindeki belediye, 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 4’üncü Geleneksel Suruç Atı ve Narı Festivali (Narfest) düzenleyecek.
Irmak Arıcı, Sevcan Orhan ve Serdar Yıldırım’ın sahne alacağı festival için 10 milyonu aşkın bir bütçenin ayrıldığı belirtiliyor.
MA’dan Mahmut Altıntaş’a konuşan kent sakinleri, köstebek yuvasına dönen yolların onarılması yerine, festival düzenlenmesine tepkili.
Festivale ihtiyacımız yok, hizmet gerekli
Seyfi Özçelik (55), “Bizim festivallere ihtiyacımız yok. Festivallerden önce ilçenin alt yapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor” dedi. Yolların durumuna dikkati çeken Özçelik, “İlçede toz ve dumanından dolayı yürüyemiyoruz. Çocuklarımız astım hastası oluyor. Öncelikle bu sorunlarımız çözülsün. Kayyum, buradaki hiçbir sorunu çözmedi. Ama dışarıdaki insanların gözünü boyamak için, sanki bir hizmet varmış gibi göstermek için festival düzenliyor. Halkın iradesine ipotek koyanlar halka hiçbir hizmet veremez. Pirsûs halkı da bu festivali istemiyor” diye konuştu.
İlçenin asıl sorununun yapılmayan yollar olduğunu söyleyen Süleyman Ural (52), sürekli toz bulutu oluştuğunu kaydetti. Ural, “Toz duman içerisindeyiz. Bu sorunlar varken festival düzenlemeleri yanlış. Festivalin Pirsûs halkına hiçbir faydası yok” dedi.
Muhiddin Doğan (35), uzun süredir ilçede devam eden sorunların halen çözüme kavuşturulmadığını kaydetti. Doğan, “İlçedeki toz bulutundan dolayı evde pencerelerimizi dahi açamıyoruz. İhtiyacımız olan bu sorunların çözülmesi. Önce bu sorunları çözsünler, sonra festival düzenlesinler” diye kaydetti.
Yaşam yok
Belediyenin iki dönemdir kayyumlar ile yönetildiğine dikkati çeken Kavas Alfidan (43), “Kayyumlar şimdiye kadar tek bir hizmette bulunmadılar. Gençlerimiz artık burada durmuyor. Yaşam yok. Çiftçilik bitmiş durumda. Bu sorunları çözmüyorlar ama festival düzenliyorlar. Sanki Pirsûs’un başka sorunu yok. İnsan gibi yaşamak istiyoruz. Yeter artık yollarımızı yapsınlar, bu toz dumana bir çare bulsunlar” dedi.
Reşat Koç (56) ise, ilçedeki tozdan kayaklı temizlik malzemelerine para yetiştiremediklerini belirtti. Koç, “Toz dumandan yürüyemiyoruz. Neredeyse günde 3 defa elbise değiştiriyoruz. Evimizin içi toz dolu. Bu sorunlarımıza çözüm bulunsun. Festivale ihtiyacımız yok” dedi.
RIHA