Tarsus’ta bir eczanede yaşanan kavga “Suriyeliler eczaneyi bastı ve çalışanlarını darp etti” başlığıyla basında servis edilirken olaya karışanların Suriyeli olmadığı ortaya çıktı. Olay ardından tutuklananların ailesi de görüntülerin baş ve son kısmının basına servis edilmediğine dikkat çekti.
Mersin’in Tarsus ilçesinde 30 Haziran günü Tarsus Devlet Hastanesi karşısında bulunan nöbetçi eczanenin çalışanları ile müşteriler arasında yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrasında yerel ve ulusal basında “Suriyeliler eczaneyi bastı ve çalışanlarını darp etti” diye servis edilmişti. Kavganın Suriyeli bir kişiye yardım amacıyla gelen kişiyle eczane çalışanı arasında yaşandığı belirtildi. Olaya karışan Osman Altın, Şiyar Altın ve Kemal Altın’ın olaydan 4 gün sonra tutuklanırken Hacı Altın, Coşkun Altın ve Murat Demirbaş’ın ise arandığı öğrenildi.
Olay günü kendisine yardımcı olması için Hacı Altın’ı beraberinde eczaneye götüren 67 yaşındaki Suriyeli mülteci Müslüm Hasan, Türkçe bilmediği için konuşmaların tamamına hakim olamadığını ancak Eczane çalışanının ilk saldıran kişi olduğunu söyledi. Hacı Altın’ın da saldırı sonucu yere düştüğünü aktaran Hasan, “Daha sonra Hacı telefonla birini aradı olay daha da büyüdü. Bende gözümden darbe aldım” dedi.
‘Kamera görüntüleri incelensin’
Olayı kardeşinden dinleyen ve daha önce HDP yöneticiliği yapan Fayık Altın da, kardeşinin Türkçe bilmeyen, ancak Kürtçe bilen Suriyeli Müslüm Hasan’a yardımcı olmak için beraberinde eczaneye gittiğini belirterek, “Eczaneye gidiyorlar. Hacı ilacın farklı olduğunu söylüyor ve yoksa başka yerde almayı talep ediyor. O arada eczanedeki şahıs Suriyeli vatandaşa küfrediyor. Kardeşimde neden küfrettiğini soruyor. Kardeşimin sorması üzerine, kardeşime ‘Sana da küfrediyorum’ diyor ve tartışma çıkıyor” diye anlattı.
Eczacıda çalışan kişinin sporcu olduğunu ve ilk yumrukta kardeşinin kaşının çatladığını söyleyen Altın, kardeşinin de o durumda polisi aramak yerine yeğenlerini arayarak çağırdığını ve bunun hatalı bir davranış olduğunu ifade etti. Daha sonra CHP Mersin milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen’in katıldığı basın açıklaması ile olayı provoke etmeye çalıştığını belirten Altın, ailesinin Tarsus’ta tanınan bir aile olduğunu ve bu olayı çarpıtarak ailesinin itibarını zedelemeye çalıştıklarını ve baskı oluşturduğunu kaydetti. Eczanenin kamera görüntülerinin incelenmesini isteyen Altın, tartışmanın nasıl çıktığı ve kimin kavgayı başlattığının açığa çıkartılmasını isteyerek, “Hukukun bu yanlışa alet olmaması gerekiyor ve olayı bir an önce ortaya çıkartması gerekiyor” dedi
‘Kavgaya karışan eczane çalışanı değil’
Basına servis edilen görüntülerin eksik olduğunu dile getiren ailenin avukatı Mert Keleşoğlu ise, kavgaya karışan kişinin normalde eczane çalışanı olmadığını sadece o gün yardıma gelen bir kişi olduğunu belirterek “Videonun başında bu kişinin Hacı Altın’a saldırdığı ve dövdüğü, videonun sonunda da elinde bıçakla dışarıya çıktığı görülüyor. Ancak internette servis edilen görüntülerde bunlar olmadığı gibi polisin elinde bu görüntülerin olduğunu biliyoruz” diye ifade etti.
Keleşoğlu, bir an önce görüntülerin tamamının paylaşılarak suçluların açığa çıkarılmasını istedi.
Kaynak: MA