Silva Özyerli’nin ‘Amida’nın Ruhu: Diyarbakır’dan İstanbul’a Likörlü Hayat’ adlı kitabı Aras Yayıncılık tarafından yayınlandı
Amed’de doğup büyüyen Silva Özyerli, Amedli Hıristiyanların yok olmaya yüz tutmuş likör kurma kültürünü zengin bir anlatıyla okurlara sunuyor. Ermenilerin Amida ya da Dikranagerd dediği Amed’in sofra kültürüne dair kapsamlı bir araştırma yapan Özyerli’nin ‘Amida’nın Ruhu: Diyarbakır’dan İstanbul’a Likörlü Hayat’ adlı kitabı Aras Yayıncılık tarafından yayınlandı.
Amed’de sofra kültürü
Özyerli’nin hafızasında canlanan Amed hikâyeleri, yazarın uzun yıllara dayanan araştırmalarının ve tecrübelerinin meyvesi olan eşsiz likör tariflerine eşlik ediyor. Amida’nın Ruhu: Diyarbakır’dan İstanbul’a Likörlü Hayat, likörün coğrafi ve tarihsel hikâyesine ışık tutarken, Amed’in unutulmuş geçmişini ve insanlarını yeniden gün ışığına çıkarıyor. Erkin Ön’ün fotoğraflarıyla zenginleşen, likör yapımı ve likör kültürü üzerine kapsamlı bir çalışma içeren Amida’nın Ruhu, bu literatürün nadir örneklerinden biri olarak okurun karşısına çıkıyor.
Aras Yayıncılık’ın Yemek-Anı kategorisinde yayınlanan Özyerli’nin bu kitabının editörlüğünü Rober Koptaş üstlenirken, kapak tasarımı ise Melisa Arsenyan’a ait. Daha önce aynı yayınevi tarafından Özyerli’nin ‘Amida’nın Sofrası Yemekli Diyarbakır Tarihi’ adlı kitabı da yayınlanmış ve okurdan ilgi görmüştü. Kitap bugünden itibaren kitapevlerinde okurunu bekliyor.
KÜLTÜR SERVİSİ