KHK ile ihraç edilen Çocuk Cerrahı Nergül Çördük, getirilmek istenen ‘Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi’ ile çalışma haklarının engellenmek istendiğini söyledi. Çördük, “Bizler bu topraklarda bin yıldır hekimlik yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ihraç edilen veya güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlandığı için ataması yapılamayan hekimlerin çalışma hakkını elinden alan 5’inci madde tepkilere karşın, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edildi. Yasa teklifine tepki gösteren İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çocuk Cerrahı Nergül Çördük, 15 yıl çalıştığı Denizli Pamukkale Üniversitesi’nden 2017 yılında ihraç edildi.
‘Çok ağır bir uygulama’
“Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi”nin şiddeti önlemeye yönelik en ufak bir düzenlemenin olmadığını söyleyen Çördük, özellikle 5’inci maddeye vurgu yaptı. Çördük, sağlıkta şiddeti önlemek yerine sağlık alanında yeni bir şiddetin başlangıcının başlatıldığını ifade ederek, “Özel hastanelerde KHK ile ihraç edilen hekimlerin SGK’lı hastalara bakmayacak ve rapor düzenlemeyecek olan bir düzenlemedir. Yine, tıp fakültesinden yeni mezun olmuş öğrencilere yönelik güvenlik soruşturması diye bir madde getirildi. Güvenlik soruşturmasından geçmeyenler hizmete gönderilmeyecek. 2 yıl bekledikten sonra SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek. Bütün hayatları doktor olmak için emek harcamakla geçiyor. Genç meslektaşlarımıza yapılacak bu uygulama çok daha ağır bir durum” dedi.
‘Çalışma hakkımız engelleniyor’
Çalıştığı hastanede bile koşulların normal olmadığını söyleyen Çördük, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doktorların çok para kazandığını düşünüyorlar. Böyle bir şey yok. Birçok yerde emek sömürüsü söz konusu. Şu anda çalışma hakkımız engelleniyor. Bizler bu topraklarda bin yıldır hekimlik yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
Kaynak: MA