SES Denizli şubesi Denizli Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına tüm koruyucu ekipman dağıtılmış gibi form imzalatılmaya çalışıldığını belirterek duruma tepki gösterdi
Koronavirüs (Kodvid) salgını dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir tehlike olmaya devam ediyor. Bu noktada sağlık emekçileri de bir taraftan hastalığın teşhis ve tedavisi anlamında mücadele ediyor bir taraftan da kendini korumaya çalışıyor. Mezopotamya Ajansı’ndan Sevda Aydın‘ın haberine göre Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer, Denizli Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına tüm koruyucu ekipman dağıtılmış gibi form imzalatılmaya çalışıldığını belirtti
Tek maske ile çalışılıyor
Kentte Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesi’nde koronavirüs tedavilerinin yapıldığının bilgisini veren Göçer, hastanelerdeki durumu şu şekilde anlattı: “Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde bulunan sendika üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde arkadaşlarımız koruyucu ekipmanın yetersiz verildiğini, bu yüzden uzun süre aynı maske ve koruyucu tulumu giymek zorunda bırakıldıklarını söylediler. Başhekime bu sorunları ilettik ve malzeme tedariklerinin vaktinde ve yeterli sayıda verilmesini talep ettik. Şu anda Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde pandemi bölümünde 70 kişi yatıyor. Bunlardan 20 kişi pandemi yoğun bakımda yatıyor. Denizli Devlet Hastanesinde ise 80’e yakın karantina altında yatan hasta bulunuyor. Bunlardan yine 20 kişi pandemi yoğun bakımda tedavi görüyor.”
İnsanlar savunmasız kaldı
Göçer, kentte bulunan sağlık kurumlarındaki sendika üyelerinin verdiği bilgilere göre 9 kişinin hayatını kaybettiğinin bilgisini verdi. Koronavirüs salgını nedeniyle Acıpayam ve Güney ilçeleri karantinaya alındığını da hatırlatan Göçer, “Cuma gecesi açıklanan iki günlük sokağa çıkma yasağının kentte büyük bir panik yaşandı. Halk marketlere, fırınlara koştu. Günlerdir izalasyon sağlanmaya çalışırken, saatler içinde salgına karşı insanlar savunması kaldığını düşünüyoruz” ifadesinde bulundu.
Form dayatılıyor
Göçer, Denizli Devlet Hastanesi yönetiminin, çalışanlara tüm koruyucu ekipmanlarının alındığına dair form imzalatmayı dayattığını belirterek, sendikanın buna karşı çıktığını dile getirdi. Göçer, koruyucu ekipmanların tek kullanımlık olduğunu belirterek, “Belli saatten sonra yenisini almanız gerekir. Fakat hastane yönetimi tek kullanımlık malzeme verirken, sanki birden fazla malzeme vermiş gibi göstererek, bu formların imzalanmasını dayattı. Hastane yönetimiyle yaptığımız görüşmeler sonrasında bu uygulamaya son verildi. Sağlık çalışanlarının korunması için gerekli tüm önlemlerin alınması için süreci takip ediyoruz. Bu dönemde özellikle halkımızın evde kal uyarılarına uymasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Ücretli izin talepleri zayıf
Denizli’nin tekstil, mermer, makine gibi pek çok alanda üretim yapan bir sanayi kenti olduğunu belirten Göçer, kentte çalışan işçilerin büyük çoğunluğunun örgütsüz olduğunu vurgulayarak, işçilerin salgına karşı önlem, üretime ara verilmesi ve ücretli izin gibi taleplerinin zayıf kaldığını ifade etti.
Kentte sadece 750 kişilik işçi çalışan bir tekstil fabrikasının ücretli izin ile üretime ara verdiğini söyleyen Göçer, “Küçüker Tekstil’in yöneticilerinden birinin yurt dışından geldikten sonra yapılan testi pozitif çıktı. Bu süre içinde fabrikada olan yöneticinin işçilere bu salgını bulaştırmış olması yüksek ancak şimdiye kadar elimizde buna ilişkin net bir veri yok. Zorunlu olmayan tüm üretim alanlarının bir an önce çalışmaya ara vermesi ve salgın bitene kadar sokağa çıkma yasağının ilan edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ