2. Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Festivali, 20 Mart Çarşamba günü başlıyor. Festival, Türkiye ve Avrupa’dan 20’den fazla masalcıyı ağırlayacak
“Bütün hikâye anlatıcılarının beslendiği kaynak, nesilden nesile, ağızdan ağıza aktarılan deneyimlerdir. Hikayeleri yazıya geçirenler arasında en büyük olanlar, adı sanı bilinmeyen sayısız hikayecinin anlattıklarına en sadık kalanlardır.” *
İstanbulimpro ve Muzip Masal Cini ortaklığıyla düzenlenen 2. Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Festivali, 20-23 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Kadıköy’deki İstanbulimpro Sahne’de gerçekleşecek olan festival Türkiye ve Avrupa’dan 20’den fazla masalcıyı ağırlayacak. Festival kapsamında yirmi anlatı, altı söyleşi ve iki atölye yapılacak.
Festivale katılacak masalcılar ise şöyle: Anastasis Sarakatsanos, Aslı Hazar, Âşık Erzade Kapan, Arbil Çelen Yuca, Burcu Gürgül, Busenur Doğan, Christina Mercken, Demokan Atasoy, Deniz Soruklu Evren, Eda Bayraktar, Efe Elmas, Ersin Şen, Fırat Bingöl, Galip Dursun, Gizem Başbuğa, Gülçin Uslu, Handan Saatçioğlu Gürses, Işıl Beril Tetik, Koray Tarhan, Marijn Vissers, Salih Mehmet İnan, Nazlı Çevik Azazi, Özcan Yüksek, Roza Erdem, Seçkin Sarpkaya, Sıla Topçam, Tarkan Korkmaz, Tolda Erdoğan.
Nereden gelip nereye gidiyoruz?
İlki 2014 yılında düzenlenen festival, kendine şu soruyu soruyor: “Kâinat çemberler çizerken, varoluşumuzun sağlamasını başka hayatların deneyimlerinde buluyoruz. Her hikâyeyi dinlediğimizde, içimizde bir yerlerde başka bir anlatıcı bize kendi hikâyemizi fısıldıyor.
Arayışlar, deneyimler, kararlar, hedefler, zorluklar, duygular, savaşlar, anlaşmazlıklar, sorular, cevaplar, aşklar, kurbanlar, yedi başlı ejderhalar, cadılar, yoldaşlar, akıl verenler, kandıranlar, kandırılanlar, şifacılar, dostlar, düşmanlar, tanıdık uzaklar, bilinmeyen yakınlar, hep insanın bir hikâyesini anlatıyor. Kimiz, neredeyiz, nereden gelip nereye gidiyoruz?”
* Walter Benjamin
KÜLTÜR SERVİSİ