Yaz aylarının gelmesi ve ‘normalleşmenin’ başlaması ile iş cinayetleri artmaya başladı. Birçok iş yerinde pozitif vakalara rağmen mesai devam ederken, işçiler iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor
İ SİG Meclisi tarafından açıklanan haziran ayı verilerine göre en az 188 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybederken, salgınla birlikte onlarca işçi de korona kapmış durumda. Hiçbir önlemin alınmadığı alanlarda işçiler her gün çalışmaya devam ederken, yaşanan ölümler ise çoğu kez yansımıyor bile.
Tedavi görüyordu
İSİG Meclisi sosyal medya hesabından yaşanan iş cinayetlerini görünür kılmaya devam ediyor. Meclis’in sosyal medya hesabından verdiği bilgiye göre, Kastamonu Küre’de bulunan özel bakır ocağında vardiya şoförü olan ve 27 Haziran’dan beri hastanede tedavi gören Yaşar Güleryüz koronadan hayatını kaybetti.
İki bacağı kesildi
Bartın’da asfaltlama çalışması sırasında hareket eden zift tankerinin altında kalan 62 yaşındaki Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü işçisi Sedat Küçükekenci ağır yaralandı. Küçükekenci’nin yaralı kaldırıldığı hastanede iki bacağının kesildiği belirtildi.
Kalıba sıkıştı
Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe hattı metronun inşaatında çalışan Sefa Akbaba ise dün sabah saatlerinde kalıp içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Savcının ve olay yeri inceleme ekibinin yaptığı incelemeden sonra işçinin cenazesi morga kaldırıldı.
Koronaya rağmen mesaiye devam
Ankara Aras Kargo Türkkonut Yaşamkent Şubesi’nde çalışan bir işçinin korona testini pozitif çıktığı ve diğer işçilerin ise 14 gün karantinada kalmadan ertesi gün işe çağrıldığı belirtildi. ETHA’da yer alan habere göre, Bölge yöneticileri tarafından işçilere işe gelmeleri gerektiği söylenirken, “ateşiniz 38’in üzerinde değilse çalışacaksınız” denildi. Durumu iş yerine bildiren işçilere dağıtıma devam etmeleri gerektiği söylenirken, Bakanlık yetkilileri bu kez işçilerin evlerine ve iş yerlerine polis ekiplerinin sevk edileceğini bildirdi. Bu bildirimin ardından iş yeri tarafından işçilere “kalan teslimatları tamamlamadan evlerine dönebilecekleri” söylendi. İşçilerin Patronların Ensesindeyiz Ağı’na verdiği bilgiye göre, bu süreç içerisinde işçiler dağıtmaları gereken kargoların önemli bir bölümünün dağıtımını gerçekleştirdi. İşçiler aile hekiminin de kendilerini aradığını, 14 gün boyunca evde kalmaları gerektiğinin söylendiğini, bu durumda yeniden işe çağrılmaktan endişe ettiklerini dile getirdi.
EKONOMİ SERVİSİ