PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 46 avukatının yargılandığı “KCK Avukatlar Davası”nın duruşması görüldü. Duruşmada savunma yapan avukat Ömer Güneş, savcı ve bazı emniyet müdürlerinin “Çözüm Sürecinin” başarıya ulaşmaması için girişimler başlattığını söyledi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 46 avukatının yargılandığı “KCK Avukatlar Davası”nın 11’inci duruşması İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz yargılanan bazı avukatların katıldığı duruşmada, çok sayıda avukat hazır bulundu. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada ilk olarak yargılanan avukatlardan Ömer Güneş söz aldı. Güneş daha önce mahkeme heyetine sundukları taleplerin tamamlanmadığını belirterek taleplerini yeniledi. 2013’de başlayan çözüm sürecinde devlet ve KCK tarafından belirli adımlar atıldığını hatırlatan Güneş, sürecin sona ermesi ile tutuklama ve yargılama furyasının başladığına dikkat çekti. Kendileri hakkında soruşturma dosyası açan savcı ve hakimlerin FETÖ dosyalarında yargılandığını, görevlerinden alındığını belirten Güneş, dosyalarının hukuksuz bir biçimde oluşturulduğunu vurguladı. Soruşturmayı başlatan savcının kendileri aracılığı ile MİT’e sızmaya çalıştığına dikkat çeken Güneş, savcı ve bazı emniyet müdürlerinin çözüm sürecinin başarıya ulaşmaması için girişimler başlattığını, bunun esas alan dosya ve cd’lerin mahkeme heyeti tarafından dosyaya dahil edilmesini istedi.
Duruşma 5 Mart’a ertelendi
Güneş ardından söz alan avukat Esra Salman, daha önce talep edilen dosyaların soruşturma dosyasına eklenmediğini söyleyerek taleplerini yeniledi. “Avukatlar dosyası” olarak başlatılan soruşturmada MİT’in bilgilerinin de içinde bulunduğu dosyaların iç içe geçtiğini söyleyen Salman, Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasının soruşturma dosyasına eklenmesi talebinde bulundu.
Avukatlarının talebinin ardından karar veren mahkeme heyeti, “Sanık Cemo Tüysüz hakkındaki Şanlıurfa 6.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın mahkemenin 17.09.2018 tarih, 2018/387 Esas, 2018/562 Karar sayılı ilamı ile mahkememiz dosyası ile birleştirilmesine karar verildiği ancak mahkememize birleştirmeye muvafakat edilmediğinden dosyanın birleştirme uyuşmazlığının çözmek üzere gönderilmesine karar verildiği anlaşıldığından Şanlıurfa 6.Ağlr Ceza Mahkemesinde davanın mahkemenin 2018/387 Esas sayılı dosyasının Yargıtay’dan dönüşünün beklenilmesine” diyerek bir sonraki duruşmayı 5 Mart 2019’a erteledi.
HABER MERKEZİ