Mardin kayyumu yönetimi tarafından 7 milyon 564 bin liraya yaptırılan projede, şartnameye uyulmayarak, ucuz ve kalitesiz taş kullandığı ortaya çıktı. Yapılan yüzbinlerce liralık usulsüzlüğe Kayyum yönetiminin sessiz kaldığı belirtiliyor
Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumunun usülsüzlükleri bitmek bilmiyor. Son olarak ‘Mini Mardin Projesi’nde, yeni bir usulsüzlük ortaya çıktı. Kayyum Mahmut Demirtaş tarafından Maraş’tan getirilen Cebrail Aslan’ın Daire Başkanı olduğu Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde, ihale bedeli olarak 7 milyon 564 bin TL’ye yaptırılan ‘Mini Mardin Projesi’, henüz açılışı yapılmadan çürümeye yüz tuttu. Projede kullanılan taşların kalitesizliği nedeniyle kararma ve dökülme meydana gelirken, projeyi gerçekleştiren BM Yapı İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret LTD. ŞTİ. Ortaklığı isimli firmanın, şartnamede belirtilen taşları kullanmadığı ortaya çıktı. Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın ulaştığı ihale şartnamesinde, Mardin’in tarihi yapılarında kullanılan Mardin taşına yer verilmediği görüldü. Proje kapsamında Antalya ve Yozgat’tan çıkarılan limra taşının kullanılmasının şart koşulması ise dikkat çekti.
Yüzbinlerce liralık usulsüzlük
Ancak şartnamede belirtilen limra taşının da projede kullanılmadığı ortaya çıktı. Firmanın Midyat’tan çıkarılan kalitesiz ve ucuz taşları kullandığı belirlendi. Kayyum yönetiminin kullanılan taşın şartnamede belirtilen taş olmadığını fark ettiği ancak sessiz kaldığı bilgisine ulaşılırken, konuyla ilgili yapılan şikayetler de dikkate alınmadı. Ömrü uzun olmayan ve sararmayan söz konusu taş ile limra taşı arasındaki fiyat farkı da dikkat çekiyor. Midyat taşı denilerek projede kullanılan taşın metrekare fiyatının 100 lira, fakat projede belirtilen limra taşının metre fiyatının ise 40 dolar (586 TL) olduğu öğrenildi. Projede belirtilen taşın kullanılmaması nedeniyle, sadece taş döşemesinden yüzbinlerce liralık usulsüzlük yapıldığı belirtiliyor.