Jin Dergi’nin 86. sayısı ‘Kadın katliamları politik ve ideolojiktir’ kapağı ile yayımlandı
Oya Açan, “Kadın cinayetleri, cezasızlık ve ‘normal’ doğum atraksiyonları” başlıklı yazısında kadınlar üzerindeki erkek-devlet baskı ve şiddetine odaklanıyor.
Eren Keskin, “Hukuk şiddete ‘kılıf’ yapılıyor” başlıklı yazısında, kadın katliamlarına karşı pozitif bir hukuk alanının yaratılmadığına aksine hukukun bu alanın bir noktada aklayıcısı yapıldığına dikkat çekiyor.
Fatoş Stêrk, “Güçlü kadınlar: Şiddeti kader olmaktan çıkaran direniş” başlıklı yazısında, sinema alanında kadına yönelik kullanılan dil üzerinden nasıl bir yaklaşım ortaya çıktığını ve bunun toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekiyor.
Dilek Başalan, “Sistematik şiddet: Kadın katliamları ve devletin rolü” başlıklı yazısında kadın katliamlarının özellikle son dönemlerdeki artışına dikkat çekerken bunun geçmişten günümüze oluşan zeminine odaklanıyor.
Ruşen Seydaoğlu, “Jineolojî ile bakmak Jineolojîye bakmak: Van çalıştayı izlenimleri” başlıklı yazısında Van’da yapılan “21. Yüzyılda Erkek Egemen Sisteme Karşı Mücadele Politikası ve Yöntemleri” çalıştayına dair gözlemlerine yer veriyor.
Semiha Arı, “Jineolojî çalıştayının ardından: Ortak mücadele üzerine notlar” başlıklı yazısında Van’da yapılan “21. Yüzyılda Erkek Egemen Sisteme Karşı Mücadele Politikası ve Yöntemleri” çalıştayına dair gözlemlerine yer veriyor.
Yeni sayıdaki tüm başlıklar şöyle:
Kadın cinayetleri, cezasızlık ve “normal” doğum atraksiyonları -Oya Açan
Hukuk şiddete ‘kılıf’ yapılıyor –Eren Keskin
Güçlü kadınlar: Şiddeti kader olmaktan çıkaran direniş –Fatoş Stêrk
Sistematik şiddet: Kadın katliamları ve devletin rolü –Dilek Başalan
Jineolojî ile bakmak Jineolojîye bakmak: Van çalıştayı izlenimleri –Ruşen Seydaoğlu
Jineolojî çalıştayının ardından: Ortak mücadele üzerine notlar –Semiha Arı
Yazıları okumak için tıklayınız
HABER MERKEZİ