Haftalık olarak okuyucusu ile buluşan Jin Dergi’nin 69. sayısı yayımlandı. Dergi bu sayısında, “Savaş, yoksulluk, ırkçılık: Göç ettirilen kadınların yaşam mücadelesi” başlığıyla göç etmek zorunda bırakılan kadınların göç sırasında ve göç ettikleri ülkelerde yaşadıkları hak ihlallerine odaklanıyor
“Göçe sürüklenen kadınlar ve yeniden hayat” başlıklı yazısında Ruken Kalın, mülteci kadınların sığındıkları ülkelerde yaşadıkları hak ihlallerine dikkat çekiyor.
Oya Açan, “Göç ve göçmenlik: Tarih kadar eski olgu” başlıklı yazısında Göç ettirilen insanların, özellikle kadınların, yaşadıklarını ele alırken bunun engelleyici tek yolunun da örgütlü mücadeleden geçtiğine dikkat çekiyor.
“Kent devletlerinden ulus devletlere göçün seyri” başlıklı yazısında Saliha Aras, göçün tarihsel sürecine odaklanıyor.
Carmen Geha’nın kaleme aldığı ve çevirisine yer verdiğimiz “Yerinden edilmiş ve dağılmış: Kuzey Afrika’dan kadın ve toplumsal cinsiyet aktivistleri” başlıklı yazısı yaşanan göçler neticesinde meydana gelen hak ihlallerine dikkat çekerken bunun karşısında mücadele eden kadınların yaşadıklarına da odaklanıyor.
Capire’de çıkan ve Hülya Osmanağaoğlu’nun Jin Dergi için çevirisini yaptığı “Venezüellalı kadınlar, feminizm ve halk iktidarının inşası” başlıklı yazı da Venezuela’da kadınların verdiği direniş ile gündelik yaşamdan, daha geniş -kolektif süreçlere kadar siyasi mücadelenin ön saflarında nasıl yer aldığını ele alıyor.
Bu sayıdaki tüm başlıklar şöyle:
Göçe sürüklenen kadınlar ve yeniden hayat / Ruken Kalın
Göç ve göçmenlik: Tarih kadar eski olgu / Oya Açan
Kent devletlerinden ulus devletlere göçün seyri / Saliha Aras
Yerinden edilmiş ve dağılmış: Kuzey Afrika’dan kadın ve toplumsal cinsiyet aktivistleri / Carmen Geha- Çeviri
Venezüellalı kadınlar, feminizm ve halk iktidarının inşası / Capire – Çeviri
Yazıları okumak için tıklayınız
HABER MERKEZİ