Haftalık olarak okuyucusu ile buluşan Jin Dergi’nin 68. sayısı yayımlandı
Dergi bu sayısında, kadın ve doğa sömürüsüne odaklanarak buna karşı verilen mücadeleye dikkat çekiyor.
Kadın Zamanı Derneği üyesi Derya Aslan, “Kadının ve doğanın sömürülmesine karşı ekofeminizm” başlıklı yazısında, ekofeminizmin doğuşunu, amacını ve ilerleyişini ele alıyor.
“Kürdistan’da doğaya çevrilmiş namlu: Ekokırım” başlıklı yazısında Dîlan Bebleşîn, savaş ile oluşturulan ekolojik yıkımların boyutuna, doğayı gasp ve talan edenlere karşı doğayı savunanların örgütlenmesine dikkat çekiyor
Buhar Ewrîn, “Savaş ve Şiddetin Ekolojisine Karşı Toplumsal Ekoloji” başlıklı yazısında ekolojik ve çevreci kurumların inşa edilmesi ve bu konuda net program ve stratejilere duyulan ihtiyacı ele almaktadır.
Berivan Güneş, “Kimin kenti kimin kent hakkı?” başlıklı yazısında, ekolojik kentlerin önemine ve nasıl olması gerektiğine odaklanıyor.
Marijke Colle, çevirisine yer verdiğimiz “Feminizm ve ekoloji: Aynı mücadele mi?” başlıklı yazısında, yaşanan krize ekolojik bir çözüm sunulacaksa kadınların tutumunun, özen ve ihtiyatlılığını dünyaya yaymakla mümkün olacağına dikkat çekiyor.
Münevver Berk, “Kayyım rejimine karşı kadınların iradesi” başlıklı yazısında iktidarın Kürtlerin ve kadınların iradesine müdahale ederek gasp ettiği haklarına odaklanıyor.
Bu sayıdaki tüm başlıklar şöyle:
Kadının ve doğanın sömürülmesine karşı ekofeminizm – Derya Aslan / Kadın Zamanı Derneği
Kürdistan’da doğaya çevrilmiş namlu: Ekokırım – Dîlan Bebleşîn
Savaş ve şiddetin ekolojisine karşı toplumsal ekoloji – Buhar Ewrîn
Kimin kenti, kimin kent hakkı? – Berivan Güneş
Feminizm ve ekoloji: Aynı mücadele mi? – Marijke Colle – Çeviri
Kayyım rejimine karşı kadınların iradesi – Münevver Berk
Yazıları okumak için tıklayınız
HABER MERKEZİ