İspanya’nın Galiçya bölgesindeki ikonik Santiago de Compostela Katedrali’nde, bir taş ustasının kendi ‘selfie’sini bir sütunun başına işlediği ortaya çıktı
“Taştan selfie”, İngiliz bir sanat tarihçisinin çalışması sonucunda 900 yıl sonra ilk kez keşfedildi. Romanesk mimarinin başyapıtlarından biri sayılan, UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde bulunan ve Katolik âlemi için uzun bir hac yürüyüşünün son durağı olan Santiago de Compostela Katedrali’ndeki keşfin hikâyesi ise İngiliz üniversitesi Warwick’te Ortaçağ kiliseleri mimarisi üzerine uzmanlaşmış Dr. Jennifer Alexander, Santiago de Compostela’nın yapım sekansı (sırası) üzerine Galiçya hükümeti adına ayrıntılı bir çalışma yapıyordu.
Alexander, taş işlemeleriyle ünlü yapıda her bir taşı ayrı ayrı analiz ederken, 13 metre yüksekliğindeki bir sütunun başında söz konusu “selfie”yi fark etti. 12. yüzyılın başlarında işlenmiş bu “selfie”, aradan geçen yaklaşık 900 yılda hiçbir uzmanın veya katedrali her yıl hac için ziyaret eden milyonlarca Katoliğin dikkatini çekmemişti.
MADRİD