Kamu personellerinin yargılandığı Hrant Dink davasında Dink ailesinin avukatları, savcının mütalaasına karşı verilen iki günlük savunma süresine itiraz edip savunma yapmayacaklarını beyan etti
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olan kamu personellerinin yargılandığı davanın 113’üncü duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Başka dosyalardan tutuklu bulunan sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Taner Bülent Demirel ve Mehmet Uçar, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar Adem Sarıgöl, Reşat Altay ve Abdullah Dinç ise duruşmada hazır bulundu.
İki günlük süre az
Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada ilk olarak Dink ailesinin avukatları, 76 sanıklı ve 14 yıldır süren cinayet davasının 68 sayfalık mütalaasına karşı savunma için verilen iki günlük süreye itiraz ettiler. Avukatlar, iki günde kapsamlı savunma hazırlayamayacakları için mütalaaya karşı savunma yapmayacaklarını beyan ettiler.
Ardından söz alan sanıklar, suçlamaları ret ederek beraat talebinde bulundular. Sanık avukatları da, mütalaaya bir diyeceklerinin olmadığını ifade ederek, mahkemenin beraat yönünde karar vermesini istedi.
Duruşma ertelendi
Mütalaada beraatı istenen sanıklardan Adnan Acar, Cevat Eser, Atilla Güçlüoğlu, Metehan Kadir Yıldırım, Muammer Ay, Niyazi Malkoç, Rahmi Özer, Resul Kütüoğlu, Tevfik Cantürk ve Ünsal Gürel ile haklarında ceza istenen sanıklardan Ahmet Çetiner, Ahmet Faruk Aydoğdu, Ahmet İlhan Güler, Birol Ustaoğlu Engin Dinç, Eyüp Temel, Hasan Durmuşoğlu, Hüseyin Yılmaz, Mikdat Özbek, Murat Bayrak ve Musa Yıldırım’ın beyanlarının alınması için duruşma, 22-23-24 Aralık tarihlerine erteledi.
Savcı esasa ilişkin mahkemeye sunduğu mütalaasında, 53 kişi hakkında ceza istemiş, 11 kişinin beraatını, 12 kişinin ise dosyasının ayrılmasını talep etmişti.
İSTANBUL