Kars Belediyesi bünyesinde Kadın Dayanışma Merkezi açıldı. Daha önce kadın istihdamına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Eşbaşkan Alaca, Merkezin de psikolojik ve hukuki destek vereceğini söyledi
Kars Belediyesi bünyesinde açılan Kadın Dayanışma Merkezi’nde, kadınlara psikolojik, sosyal ve hukuksal destek sunuluyor. Belediye hizmet binasında 6 Mayıs’ta açılan merkezde, kadınlara ulaşılarak sorun ve talepleri dinlenilip, robotlaştırılıyor.
Kadına yönelik şiddetin arttığı koronavirüs (Kovid-19) sürecinde böylesi bir projenin hayata geçmesinin önemine işaret eden Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, Mezopotamya Ajansı’ndan Dindar Karataş’a konuştu.
Alo Çözüm Merkezi numaralarından ulaşılabilecek
Kadın Dayanışma Merkezi’nin, Alo Çözüm Merkezi numaraları ile faaliyetlerini yürüteceğini söyleyen Şevin Alaca, şiddet gören kadınların merkeze ulaşması durumunda, hukuki ve farklı ihtiyaçları noktasında harekete geçeceklerini belirterek, “Bu merkez aracılığı ile kadınlarla görüşmeler yaparak raporlar tutmayı ve tutulan raporla kadınlar için daha yaşanılabilir bir kent projelerimizi yürüteceğiz” dedi.
Kadınlara istihdam alanları
Kadınların yaşamın her alanına dokunması gerektiğini vurgulayan Alaca sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce de kadınların istihdam edilmesi için sadece kadınların çalıştığı Mor Kafe açmıştık. Orada kadınların kendi evlerinde yaptıkları ürünlerini satmaları için bir alan açtık. Daha önce kafeye ürün getiren bir kadın arkadaşımız şuanda tandırda pişirdiği ekmekleri satıyor. Hatta yetişemiyor 2’nci bir kadın arkadaşa ihtiyacımız var. Bu da kuracağımız kadın kooperatif çalışmalarının temel taşları oluyor. 8 Mart’ta açılışını gerçekleştirdiğimiz Kadın Emek Pazarımız vardı. Kadın Dayanışma Merkezi’mizde hem hukuki danışmanlık, hem psikolojik danışmanlık hem de sosyolojik çalışmalar yapacağız.”
En çok iş talep ediliyor
Kadın Dayanışma Merkezi’nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak çalışan Zehra Anli ise 3 gün içerisinde 22 kadın ile görüşme gerçekleştirdiklerini paylaştı. Salgın hastalık nedeniyle kadınlara pisiko-sosyal destek verdiklerini dile getiren Anli, en fazla ekonomik sorunlar ve psikolojik şiddet nedeniyle kendilerine başvuru yapıldığını aktardı.
Karslı kadınlara seçim sürecinde Kadın Dayanışma Merkezi sözünün verildiğini dile getiren Anli, kadınların çoğunlukla istihdam alanları ve iş talep ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Kadınların bu taleplerinin de kurulacak kooperatiflerle karşılanması hedefleniyor. Kadınların ev içlerinde yapacakları işlerde vermeyi amaçlıyoruz. Onun haricinde şiddet anında ne yapmaları gerektiğine dair bilgilendirmeler yapıyoruz. Her zaman telefonlarının yanlarında olması ve ev içinde kilitlenecekleri bir odanın olması gerektiğini söylüyoruz. Tartışma anında uzatmamalarını ve polis, jandarma ya da bizim çözüm merkezimizi, 444 71 13 ve 0537 713 10 66 numaralarıyla aramalarını istiyoruz. Daha sonraki süreçte de biz her şekilde kendilerine destek olacağız.”
HABER MERKEZİ