Selahattin Demirtaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ahazırlanan iddianamede bir twitter hesabından yapılan paylaşımlar gerekçe gösterildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.
Demirtaş, hakkında “tehdit, terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” iddialarıyla 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede “Demirtaş Savunma” twitter hesabından 7 Ocak 2020 tarihinden yayınlanan Demirtaş’ın sözleri ve 22 Eylül 2020 tarihinde avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajlar gerekçe gösterildi.
Demirtaş’ın mahkemedeki savunmasının çözümüne de yer verilen iddianamede “ Eriş Serti” isimli bir Twitter hesabından yapılan paylaşımlar tehdit unsuru olarak ileri sürüldü.
Söz konusu iddianamede tehdit unsuru olarak “Eriş Serti” hesaplı bir twitter hesabından yapılan paylaşımlar ise şöyle:
“*24/10/2019 tarihli twitter Eriş Serti isimli PKK/YPG terör örgütü destekçisi bir kullanıcı tarafından yapılan paylaşımda @kocaman_yksel bugün yalakalık yaptığın sistemin ömrü çok uzun değil, sende onlarla birlikte yargılanacaksın. Resimdeki şahıs Sn@hdpdemirtas hakkından yeniden esir alma kararı aldırtan savcı müsfettesidir. Size boyun bükmeyen bir nesil yetiştir ve yetişiyor rüyalarınıza kabus.
* Dawiye amrexwa yekitiye Kurda bibinim. Herdu birayen ser qursika şer dikirin iro jiboy biraye bicuq deste hev girtine. Biji yekitiya Kurdan Rojava kazanacak Terrorist Erdoğan Terrorist Turkey,
*İddia ediyorum ne RTErdoğan ne Akparti 2020’nin sonunu göremeyecek büyük şehirlerdeki Kürtler silahlanın çünkü Türkiye de iç savaş başlayacak iran kendi ömrünü uzatmak için Rusya ile birlikte Türkiyeyi ön plana çekecek işin güzel yanı akkahpelilerin reisi aldatılmaya alışık.
*Erdoğan bir hırsız fabrikalarımızı çaldı buğdayımızı çaldı. IŞID ile ortaklık yaparak petrolümümüz çaldı. Şimdi de toprağımızı çalıyor.”
İddianamenin sonuç kısmında ise şu ifadeler yer aldı:
“Bu bağlamda ifadenin içeriğindeki şiddet çağrısı, nefret söylemi, ifadeyi kullanan kişinin terörle ilgisi, tanınmışlık düzeyi, toplumu etkileme gücü, ifadede kullanılan aracın etki ve yayılma niteliği, ifadede kullanılan yöntemin etkinliği ve geniş kitlelere ulaşma yeteneği nazara alındığında bir siyasi parti başkanı olarak terör örgütü üyeliği suçu kapsamında yargılanan şüphelinin tüm kamuoyu tarafından takip edilen yargılaması sırasında yaptığı söylemler ve paylaşımların geniş halk kesimlerine etki ve yayılma niteliği ile eylem bir savunma metni içerisinde dahi olsa terörle mücadelede etkin görev yapmakta olan kamu görevlisinin kimlik bilgilerini paylaşarak kamu görevlisini örgüt mensuplarına hedef gösterme amacı taşımakta olduğu yine müştekiyi tehdit niteliği gösterdiği anlaşılmaktadır.”
İddianamenin Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği, henüz mahkeme tarafından kabul edilip, edilmediği yönünde Demirtaş’ın avukatlarına bir tebligat yapılmadığı öğrenildi.
HABER MERKEZİ