Barış Çakan cinayeti ile ilgili aile fertleri ve devlet kurumlardan farklı açıklamalar gelirken, baba Çakan, verdiği bir röportajda kameralar ayrıntı çekimine geçince ezan konusunda net ifadelere yer vermedi, “Ama bir müzik var” dedi
Ankara’nın Etimesgut ilçesinde ‘Kürtçe müzik dinlediği’ gerekçesi ile kalbinden bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan cinayeti ile ilgili aile fertlerinden ve devlet kurumlarından farklı açıklamalar gelmişti.
Mezopotamya Ajansı’nın ulaştığı dede Veli Çokyaman ve iki kuzeni olayın ‘Kürtçe müzik’ nedeniyle gerçekleştiği doğrularken, baba Nihat Çakan olayın ‘Ezan tartışması’ olduğunu ifade etmişti. Yine Ankara Valiliği de olayın ‘ezan tartışması’ nedeniyle gerçekleştiği yönünde açıklama yapmıştı.
Mezopotamya Ajansı, Çakan’ın babası Nihat Çakan, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) verdiği bir röportaja dayandırdığı haberinde babanın ‘propaganda’ ikazına karşı ‘Ama bir müzik var’ dediği ve videoyu paylaştı. Videodaki tartışmalar babanın bu yönde ifade vermesi için ‘telkin mi edildi’ sorularını akıllara getirdi.
Çakan’ın babası Nihat Çakan, DHA’ya verdiği röportajda, oğlunun “Ezan tartışmasından kaynaklı” yaşamını yitirdiğini ifade etti. Ancak aynı röportajda, kameralar ayrıntı çekimine geçtiğinde baba Çakan’ın akrabalarıyla Kürtçe diyaloğunda ezan konusunda net ifadeler yer almadı. Baba Çakan, “Artık bir müzik var ama farklı mı bilmiyorum” ifadesini kullanıyor. Görüntülerde yakınları baba Çakan’a “propaganda olmasın” ve “ezan” gibi telkinlerde bulunuyor.
DHA’nın detay görüntü alırken kameralara yansıyan Kürtçe diyaloglar şu şekilde:
“Baba: Başka bir şey söylesem iftira olur.
– iftira olmasın.
Baba: Müzik, evet müzik var.
– Yani bir propaganda yerini almasın. Namazdan 10 dakika önce arkadaşı beni çağırdı dedin.
Baba: Evet.
– Aşağıdaymış, herhalde arkadaşına rastlamış, memleketimize, ardından işte tartışma yaşanmış.
Baba: Artık bir müzik var ama farklı mı bilmiyorum.
– Müzik hangisi olursa sorun değil? Onlar ya bunlar?
Baba: Karşı taraf
– Bak yanlış tartışıyoruz. Bence yanlış. Mesela o Kürt olan gelmiş diyorlar.
Baba: Yani müzik var.”
Kaynak: Mezopotamya Ajansı