İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti. Yapılan ortak açıklamada memleket meselelerinin konuşulduğu kaydedildi
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti. DEVA Partisi Genel Merkezi’ne yapılan ziyarette heyetler basına kapalı olarak görüşme gerçekleştirdi. Görüşme ardından kameralar karşısına geçen Babacan ve Akşener kısa bir açıklama yaptı.
Babacan, teşkilatlanmaları hakkında Akşener’e bilgi verdiğini ve ülke meseleleri hakkında da değerlendirdirmeler yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin zor dönemlerden geçtiğini vurgulayan Babacan, “Ülkemiz daha iyisine layık. Her alanda çok daha iyi bir yönetime layık. Her alanda sorunlar gittikçe büyüyor. Ülkemizin geleceği için çalışmak zorundayız. Nazik ziyareti için teşekkür ediyoruz. Vatandaşımız siyasetten çözüm bekliyor. Sorunlara çözüm istiyor. Kendisine nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Akşener: Memleket meselelerini konuştuk
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “Gelecek hafta da Gelecek Partisi’ni ziyaret edeceğiz. DEVA Partisi’nin kuruluşunda ‘Nasıl karşılıyorsunuz?’ sorusu geliyordu. Ben de, ‘Olumlu karşılıyorum. Allah yardımcıları olsun, başarılar dilerim’ diyordum. Karşılıklı olarak partilerimizin kuruluş aşamasında yaşadıklarını paylaştık. Memleket meselelerini konuştuk. Dış politikada olan biteni, bir yönetim anlayışı üzerinden tahlil ettik. Değerli görüşleri için teşekkür ediyorum. Misafirperverlikleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklama ardından gazetecilerin soruları yanıtlandı. Gazetecilerin “DEVA Partisi’ne yönelik iktidar kanadından gelecek olası bir çağrıya karşı tutumunuz ve kriterleriniz nelerdir?” sorusuna Babacan, “Biz şu anda teşkilatları kurma aşamasında bir partiyiz. Odaklanmamız gereken üretmek ve teşkilat sürecini tamamlamaktır””diye yanıt verdi.
IMF tartışması
Babacan, hükümetin IMF’ye borç verip vermediğine dönük soruya isi şu yanıtı verdi: “Küresel 2008-2009 krizinin ardından uluslararası kuruluşların kaynak ihtiyacının ortaya çıktı. Biz o dönem Türkiye olarak aktif rol aldık. Oluşturulan kaynak hazırlığına Türkiye de katkıda bulundu. Merkez Bankası ile uluslararası kuruluşların ihtiyaç duyulması halinde 5 milyar doların kullanabileceğine dair anlaşma imzalandı. Daha sonra ihtiyaç olmadığı için Türkiye Uluslararası Para Fonu’na bunu kullandırmadı. Borç verildi mi verilmedi mi üzerinden içi boş bir tartışma yürütülüyor.”
ANKARA