CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, oyların çalındığına dair tek bir satırın bile olmadığını söyleyerek, “Bu nasıl bir usulsüzlük?” diye sordu. Erkek, kararda hiçbir soruya yanıt verilemediğini belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partisinin genel merkezinde YSK’nın gerekçeli kararına dair basın açıklaması yaptı. Seçmenlerin 7 kişilik sandık kurulları önünde özgür iradeleriyle oylarını kullandığına işaret eden Erkek, işlemlerin Kanuna ve YSK’nin genelgelerine uygun şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Tüm sandık sonuç tutanaklarının 7 kişilik kurul tarafından imzalanarak, AKP’li ve MHP’li üyelerin de imzalarıyla ilçe seçim kurullarında birleştirildiğini söyleyen Erkek, “Sorunlu seçmen sayısı sadece 706. Oyların nasıl çalındığına dair tek bir cümle yok. İmzası yok denilen 90 sandığın toplam sonucu Yıldırım 12 bin 17, İmamoğlu 11 bin 853 oy. Burada da Yıldırım önde. Bu nasıl bir usulsüzlük?” diye sordu.
‘Usulsüzlüğü ortaya koymadan seçimleri iptal ettiler’
Kamu görevlisi olmadığı iddia edilen 754 sandıktan 532’sinde sandık kurulu başkanının öğretmenlerden oluştuğu bilgisini paylaşan Erkek, “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz pırıl pırıl insanlar. Kalanlar da bankacı. Geçmiş seçimlerde de görev yapmış paralarımızı emanet ettiğimiz dürüst insanlar. Pırıl pırıl insanları itham ederek, usulsüzlüğü ortaya koyamadan İstanbul seçimlerini iptal ettiler. Sandık kurulu üyesi atamalarına dayanarak iptal edilen hiçbir seçim yok Türkiye tarihinde. İstanbul seçimlerini siyasi bir kararla iptal ettiklerinin başlı başına bir göstergesi” diye belirtti.
‘İşlemlerin yok sayılacağına dair hiçbir hüküm yoktur’
Muharrem Erkek, sözlerini şöyle tamamladı: “Sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmaması sebebiyle o sandıkta yapılan işlemlerin yok sayılacağına dair hiçbir hüküm yoktur. Nasıl iptal ediyorsunuz seçimleri? Hiçbir şeye cevap verememişler. Seçmen 4 oy pusulasını aynı zarfa koydular da bir tanesini geçersiz saydılar. Onu da açıklayamamışlar. Aynı YSK açıkça kanuna aykırı olduğu halde milyonlarca mühürsüz oyu geçerli kabul etti. O zamanki kanun, sandık kurulları oy pusulalarını mühürlememişlerse oy geçersiz sayılır, diyordu.”
HABER MERKEZİ