Erxenî ilçesinde yaşayan Osman Karabacak, tapulu arazisini telle kapatan karakolu CİMER’e şikayet etti
Amed’in Erxenî (Ergani) ilçesine bağlı Qalendan (Değirmendere) Mahallesi’nde yaşayan Karabacak ailesinin arazisinin yol tarafına bakan kısmı, jandarma tarafından tel örgüyle kapatıldı.
Arazilerine araçla giremeyen Karabacak ailesinden Osman Karabacak, Değirmendere Jandarma Karakolu’nu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet etti.
Mezopotamya Ajansı’nın telefonla arayarak ulaştığı Osman Karabacak, bölgeye arama noktası (8-9 yıl) kurulduğundan bu yana korucu ve jandarmalardan yana sorun yaşadıklarını kaydetti.
‘Korucuları hırsızlık yaparken yakaladım’
Korucuların yıllardır kendilerine sıkıntı çıkardığını sözlerine ekleyen Karabacak, korucuların “hırsızlık” yaptığını ve arazilerine izinsiz girdiğini belirtti. Bu sorunları defalarca dile getirdiklerini ifade eden Karabacak, korucuların kendisine, “Siz doğru beyanda bulunsanız, bizim yalan beyanımız bile sizin doğru beyanınızdan daha üstündür. O yüzden sizin geçerliliğiniz yok” dediğini aktardı. Karabacak, “Gidip bu durumu karakol komutanıyla görüştüm. ‘Tamam halledeceğiz’ dedi ama sorun aynı şekilde devam etti. Korucuları bir buçuk sene önce hırsızlık yaparken yakaladım. Araç-gereçler, sebzeler, tarım aletleri, su boruları gibi malzemeleri çalıyorlardı. En son çeşme suyumuzu alıp, arama noktasına çektiler. Yine gidip karakol komutanıyla görüştüm. ‘Tamam biz kullanmıyoruz, siz suyunuzu alın’ dedi. 500 metre hortum alıp, taktım. O kadar masraf yaptım, 2 gün sonra tekrar bizim hortumu söküp, kendi hortumlarını taktılar. Gidip komutanla tekrar konuştum. 2 günde bir biz takıyoruz, onlar çekiyor. En son karakol komutanına, ‘Sen bu korucularına laf geçiremiyor musun?’ dedim. ‘Bundan sonra gitmeyecekler’ dedi ama aynı sorunlar hep devam etti. Biz artık anlatmaktan bıktık” dedi.
Karabacak, “Jandarma sözde korucular bahçeye girmesin diye, inadına tarlanın önüne tel çekti. Komutana, ‘Tel örgüsü çekiyorsan benim bahçeme geçmem lazım, bana yol ver’ dedim. Bunun için kaymakamlıktan yazı getirmemi istedi. 4 defa kaymakamlığa gittim ama bir türlü ulaşamadım. Bir kaymakama ulaşamıyorum. Görevi nedir? Yurttaşın derdini dinlemek. Kimse bizimle ilgilenmedi. Belki benim kimim, kimsem yok. Derdimi anlatamayacak mıyım?” tepkisini gösterdi.
Sağlık ekipleri bahçeye giremedi
Dayısının 22 Haziran’da bahçede rahatsızlandığını ve sonrasında vefat ettiğini aktaran Karabacak, gelen sağlık ekiplerinin yürüyerek dahi bahçeye giremediğini kaydetti. Olay üzerine 2 defa karakol komutanına, “Gelsin bu rezilliği görsün, cenazeyi çıkaramıyoruz” şeklinde haber gönderdiğini sözlerine ekleyen Karabacak, komutanın bir türlü gelmediğini söyledi.
Karabacak, “Tapulu arazime yürüyerek ve arabayla gidemiyorum. Arazime girip, tarım yapamıyorum. Buraya helikopterle mi ineceğim? Bir an önce mağduriyetim giderilsin” tepkisinde bulundu.
Kaynak: MA