Yeni bir sayfa açma zamanı geldi! Halk DEM’ in vizyonu ve cesareti ile Ceylanpınar’ın hak ettiği güzel geleceğe kavuşacağına inanıyor. DEM’in Eşbaşkanları’nın Ceylanpınar’ın kaderini ellerine alması, kentin hak ettiği güzel geleceğe kavuşacağına dair inancı güçlendiriyor
Arslan Özdemir
“Ceylanpınar’ın kaderi DEM Eşbaşkanları’nın vizyonu ve kararlılığıyla değişecek.”
Ceylanpınar, son zamanlarda yoğun bir siyasi mücadeleye sahne oluyor. Yerel seçimler, bölgenin kaderini belirleyecek bir sonuçla sonuçlandı. Bu seçimde DEM’li Eşbaşkanlar Avukat Uğur Kahraman ve Avukat Rahşan Yazar Ceylanpınar’ın geleceği için vizyonlarını sunma imkânı sunuyor.
Yazar ve Kahraman, Ceylanpınar’da barış ve adaleti inşa etmeye kararlılar. Bölgenin uzun yıllardır ihmal edilmiş olduğunu ve temel ihtiyaçlardan yoksun olduğunu savunuyorlar. Eşbaşkanlar, eğitim, sağlık ve altyapı gibi alanlarda yatırımlar yaparak Ceylanpınar’ın kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyorlar.
Yazar ve Kahraman ayrıca, Ceylanpınar’da farklı etnik gruplar ve inançlar arasında barış ve uyum atmosferini geliştirmeye çalışacaklar. Bölgede yaşayan insanların bir arada ve barış içinde yaşayabilmesi için eşitlik ve adalet ilkelerine dayalı bir toplum inşa etmeyi amaçlıyorlar.
Ceylanpınar, farklı kültürlerin ve geleneklerin harmanlandığı bir yer. Kürt, Arap ve Türk halkları bir arada yaşayarak zengin bir kültürel mozaik oluşturuyor. Serêkaniyê (En eski adı da Orkêş’tir). Yani “Xweş Kani, Waşokani” Riha’nın (Urfa) Serêkanî (Ceylanpınar) ilçesidir. Diğer yarısı bölge halkının deyimi ile Binxet yani sınırın öte tarafında kalmıştır. Serêkaniyê dikenli tellerle ikiye bölünmüş bir sınır kentidir.
Serêkaniyê’de M.Ö. 5000: Bölgede ilk yerleşimlerin izleri görülüyor.
M.Ö. 3. Bin Yıl: Asuriler döneminde “Vaşşugar” olarak bilinen Ceylanpınar, Mitanni Krallığı’nın başkenti oluyor.
M.Ö. 1. Bin Yıl: Asurlular, Hititlilere yerini bırakıyor.
M.S. 7. Yüzyıl: Bölgeyi İslam hakimiyeti altına alıyor.
16. Yüzyıl: Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katılıyor.
1930: Rasulayn nahiyesi Viranşehir’e bağlanıyor.
1946: Resulayn’ın ismi “Ceylanpınar” olarak değiştiriliyor.
1959: Belediye statüsü kazanıyor.
1982: Viranşehir’den ayrılarak ilçe oluyor.
Ceylanpınar şimdiki adıyla TİGEM’in kurulması ile birlikte gelişmiş, çevre il ve ilçelerden göç almış bir yerleşim yeridir. TİGEM, 1937 yılında, Zirai Kombinalara bağlı Şanlıurfa Grup Amirliği olarak kurulmuş, 1950 yılında Devlet Üretme Çiftliği olarak yapılandırılmış, 1984 yılından itibaren ise TİGEM bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.
1959 yıllından beri belediye olan Serêkaniyê 2004-2013 yılları arasında halk belediyeciliği görmüş ve hizmet almıştır. Bu iki dönemde yolları çamurla kaplı Ceylanpınar’ın bütün sokakları kilit taşıyla döşenmiş, halk çamurdan kurtulmuştur. Halk belediyeciliğin ne olduğunu anlamaya başlamıştır. Çünkü önceki dönemlerde halkın belediyeden hizmet talep etme hakkı elinden alınmıştı.
2013’ten günümüze kadar iki dönemdir AKP belediyeciliği hiçbir hizmet yapmadığı gibi geçmişte halk belediyeciliğinin yaptığı hizmetleri de heba etmiştir. Belediye yandaşlara peşkeş çekilmiş, çoğu âtıl olan personellerle doldurulmuştur. DEM’li Eşbaşkanlar mart ayı bilançosunu açıklarken gelirin %120’sinin personel giderlerine gittiğini açıklamışlardır. Belediyenin hizmet araçlarının büyük çoğunluğu hizmet dışıdır. Araçların birçoğunun motoru çalışmamaktadır. Serêkaniyê belediyesi bankamatik memurlarının belediyesi haline getirilmiş durumda. AKP’li belediye başkanları için hizmet ikinci plana atılmış, yandaşların istihdam merkezi haline getirilmiştir. Önceki AKP’li belediye başkanı aday gösterilmeyeceğini anladığı andan itibaren belediyeyi zor durumda bırakmak için elinden geleni ardına koymamıştır. Rivayetlere göre giderayak belediyenin dört adet klimasını sökmüş, evine taktırmıştır. Belediyeyi tekrar almak isteyen AKP, Serêkaniyê halkı tarafından tercih edilmemiş ve DEM’li Eşbaşkanlar seçimi büyük bir zaferle kazanmıştır.
DEM’li Eşbaşkanlar halk için bir umut olmuştur. DEM Eşbaşkanlar, bu umutları gerçeğe dönüştürmek için kararlı ve cesur adımlar atacaklar. Ceylanpınar’da DEM Eşbaşkanları’nın seçilmesi, değişim ve umut rüzgarları estiriyor. Beklentiler ve heyecan dalgası, daha adil, daha özgür ve daha müreffeh bir geleceğe dair umutları filizlendiriyor. Bu seçimler, sadece Ceylanpınar’ın değil, tüm bölgenin kaderini değiştirecek bir dönüm noktası olmuştur.
Ceylanpınar’ın kaderi, DEM’li Eşbaşkanların ellerinde! Bu heyecan ve umut dalgası, değişim ve umut arayan tüm Ceylanpınarlıların kalbini dolduruyor.
Yeni bir sayfa açma zamanı geldi! Halk DEM’ in vizyonu ve cesareti ile Ceylanpınar’ın hak ettiği güzel geleceğe kavuşacağına inanıyor. DEM’ in Eşbaşkanları’nın Ceylanpınar’ın kaderini ellerine alması, kentin hak ettiği güzel geleceğe kavuşacağına dair inancı güçlendiriyor. Bu yeni sayfada, Ceylanpınar’ın tüm potansiyeli açığa çıkacak ve tüm Ceylanpınarlılar refah ve mutluluk içinde yaşayacaktır.
Ceylanpınar halkı birlikte Ceylanpınar’ı güzelleştirelim diyor. Eşbaşkanlara her türlü desteği vermeye hazır. Bu destekle DEM Eşbaşkanları Ceylanpınar’ı barış ve adalet şehrine dönüştürecektir. Yeterki genç ve dinamik Eşbaşkanlara kenti yönetme fırsatı verilsin.