‘Alışılmışın Dışında’ öykülerde bize başkalarının düşünde olduğumuzu hatırlatan Çiçek, aklındaki dünyanın kentine bilinciyle düşsel bir yolculuğa çıkanları, kendi sesini tutsak edenleri, tabuları ipleşmiş fotoğraf insanları, sahteliklerin dünyasına karşı olanları ve dahasını bu yaratıma ortak ediyor
Tacim Çiçek’in yeni kitabı ‘Alışılmışın Dışında’, gerçekliklerden öykünmüş olsalar da okuru bambaşka bir evrene ve yazma heveslilerini de benzerlerini yazmaya çekecek türden öykülerden oluşuyor. Gazetemiz Yeni Yaşam’a da katkı veren yazar ve eleştirmen Çiçek’in 106 sayfalık 4. öykü kitabı Metinlerarası Kitap etiketiyle Ekim ayında raflarda yerini aldı.
‘Alışılmışın Dışında’ öykülerde bize başkalarının düşünde olduğumuzu hatırlatan Çiçek, aklındaki dünyanın kentine bilinciyle düşsel bir yolculuğa çıkanları, kendi sesini tutsak edenleri, tabuları ipleşmiş fotoğraf insanları, sahteliklerin dünyasına karşı olanları ve dahasını bu yaratıma ortak ediyor: Kitap şöyle tanıtılıyor: “Beni bekleyenler çaresiz, hırçın, yorgun ve şaşkın… Sağa sola koşuyorlar. Hareket hâlindeler. Söyleniyorlar. Telaşlılar da… Kapkara giysili benzerlerimle göz göze geliyorum. Hepsi de benden iri yapılı, ürkütücü. Yüzleri korkunç. Anlatmam olanaksız. İğreniyorum… Kendimden ve benzerlerimden… Tabii bu kendimi zaman zaman sevmediğim anlamına gelmiyor. İçim dışıma çıkıyor. Hiçbir yaratığın yüzüne benzemeyen yüzler taşıyoruz binanın bu kısmında. Lanetlenmiş gibi oluyoruz. Sevmiyoruz fakat buraya da gelmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Varlığımız için gerekli bu. Binanın ön tarafında hiç böyle değiliz. Aynada siz kendinizi nasıl görüyorsanız, biz de birbirimize ve aynaya baktığımızda kendimizi, birbirimizi sizler gibi görüyoruz. Nedenini bilemiyorum. Bilenin de olduğunu sanmıyorum.”
Çiçek’in kaleminden dökülen öyküler, gerçekliklerden öykünmüş olsalar da okuru bambaşka evrene ve yazma heveslilerini de benzerlerini yazmaya çekecek türden.
Tacim Çiçek kimdir?
Tacim Çiçek, çok yönlü ve üretken bir yazar. Roman, şiir, öykü, deneme, çocuk kitapları, eleştiri ve inceleme türünde pek çok eseri var. Yapıtlarının hepsi değil, bir kısmı şunlar: Aykırı Sevdalar Söylencesi (1993), Kitap Hırsızı (2014), Bir Hayal Satıcısı (2016), Geçmiş Ceyhan’da Çocukluktu (2018), Hatıralar Manavkuyu (2019), Çocuk Edebiyatı Denilince (2017), Reddediyorum (2019), Geride Yazılan Kaldı. Öykü kitapları da şöyle: Yaşamın Özge Yorumu, 1.Baskı Yazıt Yayıncılık, Ankara, 1991, 2.Baskı Telos Yayınları, İstanbul, 2018, Beyaz Kısa Pantolon, Ozan, İzmir, 1991, Kızıl Valizli Kadın, Phoenix Yayıncılık.
KÜLTÜR SERVİSİ