Yunanistan’da cezaevinde olan anarşist tutsak Dimitris Chatzivasileiadis, tutsaklarla dayanışmak amacıyla açlık grevine girerek Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kaldırmak için duvarları yıkma mesajı verdi
Türkiye cezaevlerindeki tutsakların, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım’da başlattığı dönüşümlü açlık grevi 3. haftasında devam ediyor.
Yunanistan’ın Lamia kentindeki Domokos Cezaevi’nde tutulan devrimci anarşist Dimitris Chatzivasileiadis da tutsaklarla dayanışmak amacıyla 1 Ekim’de açlık grevine girdi. 7 gün boyunca eylemini sürdüren Chatzivasileiadis, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki duruşu ile hiçbir duvarın, hiçbir sınırın, hiçbir askeri tedbirin özgürlük yolunu durduramayacağını garanti altına aldığını vurgulayan Chatzivasileiadis, şöyle devam etti:
“Bütünsel entelektüel çalışmasıyla özgürlükçü duruşları ön plana çıkardı, enternasyonalizmin ve devletçiliğe karşıtlığın köklerini attı, kadın devriminin ateşini yaktı. Tarih algısının derinleşmesi ve dünya ölçeğinde yeni bir toplumsal dönüşüm programı, İmralı direnişinin omurgası haline geldi ve tüm harekete güç verdi. Uluslararası Komplo’ya karşı Önder ve örgüt sınandı, yenilmez çıktı.”
Avrupa sessiz kalıyor
Chatzivasileiadis, demokratik konfederalizm paradigmasının Kurdistan’ın dört parçasına kök salmasının, Uluslararası Komplo’nun başarısızlığının temel taşı olduğunun altını çizdi.
Kurdistan’ın mezbaha olarak kalması ve konfederal devrimin ilerlemesinin engellenmesi için Abdullah Öcalan’ın esaretinin uzatıldığına işaret eden Chatzivasileiadis, “Ama şimdi, tarihin tam ortasında, karartmaya çalıştıkları güneş ışınları, dünyanın her yerinde büyüyen bir dalgaya enerji veriyor. Avrupa kapitalizmi, İmralı’daki işkence karşısında suçlu bir sessizlik içinde pasif bir şekilde duruyor” dedi.
Duvarların yıkılması için mücadele edilmeli
Kürt Özgürlük Hareketi’nin sürdürdüğü mücadeleyi uluslararası alanda duyurmak, yaymak, entelektüel görevler bağlamında siyasi pozisyonları ve deneyimleri üzerine düşünce ve diyaloğu teşvik etmenin çok önemli bir dayanışma olduğunu vurgulayan Chatzivasileiadis, dayanışma kararlılığını şu sözlerle dile getirdi:
“Biz devam edeceğiz. Ortak mücadelemizde en önemli sorumluluğumuz, bulunduğumuz her yerde toplumsal güçlerin güçlendirilmesi ve hareketlerin uluslararası konfederalizminin kökleşmesidir. Ahlaki görev kaynağıdır. Cezaevi içinden en büyük araçla, bedenimizle gelen direniş, hiçbir gücün kararlı bir hareketi yenemeyeceğini ifade ediyor. Yunanlılara ve uluslararası harekete mesajım şu: Özgürlüğü kazanmak için bugün eşitliği sınırların ötesinde uygulamak ve örgütlemek gerekiyor. Eşitlik, ortak mücadelede fedakarlık demektir. Tıpkı Kürt direnişinin paradigmasıyla bize gösterdiği gibi. Kurdistan’ın ‘başka bir yer’ olduğu, İmralı’nın ise ‘başkalarının’ esir tutulduğu yer olduğu yanılgısını kırmamız gerekiyor. Mihail Bakunin’in söylediği gibi, yalnızca sizin özgürlüğünüz benim özgürlüğümü genişletebilir ve bu nedenle duvarların yıkılması için birlikte mücadele etmekten daha güzel bir iş yoktur.”
Kaynak:ANF