Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek, eylem başlattı. İşçilerden Mehmet Kuli, ‘Tek isteğimiz verdiğimiz emeğin karşılığını almak. Evinde ekmek olmayan insanlar var. Bir insan 3 ay boyunca maaş almadan geçinebilir mi?’ diye sordu
Temeli 10 yıl önce atılan ve daha önce birçok defa açılışı ertelenen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçilerin maaşları 3 aydır ödenmiyor. Gama Holding ve Türkerler Holding’in yap-işlet-devret modeliyle inşa ettiği Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında boya ve alçı işinde çalışan işçiler alamadıkları maaşları için eylem başlattı. 10 Ekim’den bu yana şantiyede oturma eylemi yaparak maaşlarının ödenmemesini protesto eden işçiler, haklarının verilmesini istedi.
İnsanlar kira ödüyor
İşçilerden Mehmet Kuli, beş aydır hastanenin inşaatında çalıştığını ve 3 aydır maaşını alamadığını belirterek, “Emeğimizin karşılığını istediğimizde bize cevap vermiyorlar. Burada çalışan insanlar kira, kredi ödüyor. İnsanların çocukları, üniversiteye giden öğrencileri var. Bunları karşılamak zorundayız. Sesimizi duyurmak için oturma eylemi yapıyoruz” dedi.
İnsanlar canlarını dişine takıp çalışıyor
İşçilerden Servet Halat ise, gece saat 11.00’a kadar mesailerle yoğun bir şekilde çalışmalarına rağmen emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Hastaneyi açacağız” dediğini ancak işçilerin haklarını alıp almadığını sorgulamadığını kaydeden Halat, “İnsanlar canını dişine takıp çalışıyor. Tek isteğimiz verdiğimiz emeğin karşılığını almak. Evinde ekmek olmayan insanlar var. Bir insan 3 ay boyunca maaş almadan geçinebilir mi? Yetkililer bu işi çözsün. Patronlara parayı kazandıran biz işçileriz. Koltuklarında oturup paralarını işletiyorlar. Ama bizim paramızı vermiyorlar” diye belirtti.
Oturma eylemi yapmak zorunda kaldık
6 aydır inşaatta çalışan işçilerden Nurkan Akdoğan da, ilk 3 aylık süreçte maaşlarının 15-20 gün ertelendiğini ancak son 3 ayda hiç verilmediğini kaydetti. Daha önce çalışan işçilerin de haklarını alamadığını hatırlatan işçilerden İlyas Kaya da, seslerini duyurmak için oturma eylemi yapmak zorunda kaldığını belirtti. Kaya, “Burada 20 yaşında da 60 yaşında da insanlar çalışıyor. Herkesin ihtiyaçları oluyor” diye konuştu.
Kaynak: MA