HDP ve Yeşil Sol Parti’nin seçimlerden sonra başlattığı halk toplantıları yoğun talep üzerine 30 Temmuz’a kadar uzatıldı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) seçimlerden sonra başlattığı eleştiri-özeleştiri süreci ve yeniden yapılanma çalışmalarının ikinci aşaması olan halk toplantıları tamamlandı. 10 Temmuz’da başlayan ve 25 Temmuz’da tamamlanması planlanan halk toplantıları, yoğun talep ve katılım üzerine 30 Temmuz tarihine kadar uzatıldı.
8 ayrı bölgede toplantılar gerçekleşti
8 ayrı bölgede, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin örgütlü olduğu bütün il ve ilçelerde binlerce toplantı yapıldı. 30 bine yakın kişinin katıldığı halk toplantılarının organizasyonu için HDP, Yeşil Sol Parti, HDK, DTK, bileşen partilerin MYK, PM üyeleri, Yeşil Sol Parti milletvekilleri, Kadın ve Gençlik Meclisi üyelerinin aralarında yer aldığı 400’den fazla kişi görev aldı. Aynı zamanda yerel toplantılar için de partinin gönüllü çalışanları, aktivistleri, mahalle komisyonları, il ve ilçe yöneticileri aktif bir şekilde görev aldı.
900’den fazla halk toplantısı 2 bine yakın ziyaret
Bu çalışma kapsamında Türkiye genelinde 900’den fazla halk toplantısı ve 2 bine yakın aile, kurum, esnaf ziyareti gerçekleştirildi. Sadece İstanbul’da 100’den fazla halk toplantısı gerçekleştirildi ve bu toplantılara yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Amed bölgesi, 250 toplantı, 900 aile ziyareti ve 15 binden fazla kişinin katılımıyla toplantıların en yoğun ve katılımın en yüksek olduğu bölge oldu. Serhat, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Çukurova’da yapılan toplantılara da binlerce kişi katıldı.
Eleştiriler çalıştay ve atölyelerde ele alınacak
Toplantılarda HDP’nin demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasına vurgu yapılırken, yaşanan eksik ve yetersizliklerin de bu paradigmadan uzaklaşmadan kaynaklandığı tespiti, en fazla öne çıkan tespitlerden biri oldu. Yapılan eleştirilerin, önerilerin tamamı kayıt altına alındı ve bunlar Genel Merkezde kurulan komisyona iletildi. Komisyon yerellerden gelen eleştiri, özeleştiri ve önerilerin tamamını tasnifleyerek kısa süre sonra başlayacak olan çalıştay ve atölyelerde ele alıp rafine hale getirecek.
Kongre eylül ayında
20 Temmuz’da yapılması planlanan; ancak halk toplantılarının sarkması nedeniyle Ağustos başında başlaması beklenen çalıştay ve atölyelere kendi alanında uzman akademisyen, danışma kurulu üyeleri, parti yöneticileri katılacak. Kadın özgün atölye ve çalıştaylara da ayrıca yapılacak. Bu toplantılardan edinilen sonuçlar daha sonra konferansa taşınacak ve konferans delegelerinin iradesiyle kararlaştırıldığı biçimiyle konferans kararı şeklinde kongreye taşınacak. Kongrenin de Eylül ayında yapılması hedefleniyor.
ANKARA