Her pazar yayımlanan web dergi Jin’in ikinci sayısı ‘Afet yönetiminde cinsiyet ayrımı var!’ manşetiyle okuyucu ile buluştu
Bu sayıda; Hicran Urun, ‘Afetler en çok kadınları etkilerken afet yönetimi neden cinsiyet körü?’ yazısında 6 Şubat Mereş depremleri ile birlikte yeniden gündeme gelen afet yönetimindeki cinsiyet eşitsizliğini ele alırken, Ayşe Düzkan, ‘sermaye ve devlet iş başına, yalnızlarla da dayanışma’ yazısıyla kadınların güvenliğinin afet zamanlarında daha fazla azaldığına, böylesi zamanlarda devlet ve patriarkanın daha fazla ortaklaştığına vurgu yapıyor.
Oya Açan ise, ‘Depremde kadın olmak’ başlıklı yazısıyla deprem sürecinde yaşanan yokluk ve yoksunluğun yeni oluşmadığına, sistematik bir şekilde 20 yıldır devam ettiğine ancak afet dönemlerinde daha da derinleştiğine değiniyor.
Ayşegül Yılgör de, ‘Yeni bir hayat-Yeni bir ekonomi mümkün’ yazısında mevcut yönetim anlayışlarına karşılık yeni bir yaşamı kurmanın yollarına değiniyor.
Yeni sayıda yer alan isimlerden biri de tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ. Yüksekdağ cezaevinden ‘Yaşasın halkların dayanışması’ başlığı ile kaleme aldığı yazıda yıllardır tüm yönetimlerde ayrımcılığa uğrayan kadınların direnişle yaşamın her anını nasıl dönüştürdüğünü anlatıyor.
Selma Güngör ise, ‘Hygieia hâlâ derman’ yazısıyla deprem bölgesinde yaşanan hastalıklar için tedavi önerilerini kaleme alıyor.
Yeni sayıda yer alan başlıklar;
Afetler en çok kadınları etkilerken afet yönetimi neden cinsiyet körü? / Hicran Urun
sermaye ve devlet iş başına, yalnızlarla da dayanışma / ayşe düzkan
Depremde kadın olmak / Oya Açan
Yeni bir hayat-Yeni bir ekonomi mümkün / Ayşegül Yılgör
Yaşasın halkların dayanışması / Figen Yüksekdağ
Hygieia hâlâ derman / Selma Güngör
Yeni sayıda yer alan yazıları okumak için tıklayınız.
İSTANBUL