Yeni Yaşam Kadın Eki, 2 aylık bir aranın ardından ‘Jin’ adı ile yeniden okuyucularıyla buluştu
Jin adıyla çıkan ilk sayıda 8 Mart ve depremde kadın dayanışmasını konusunu kapağına taşıyan dergi, bundan sonra her hafta pazar yayımlanacak.
İlk sayıda; Nesli Şahin’er 8 Mart Kadın Platformu ve feminist gece yürüyüşü ile yaptığı söyleşi 8 Mart ve depremde kadın dayanışmasını konu alırken, Ezgi Sıla Demir ”8 Mart’ın ruhu daima kadının emeğine saklıdır” başlıklı yazısı ile 8 Mart tarihine ve kadın emeğine vurgu yapıyor.
Fatma Koçak’ın ”Nekropolis’ten ütopyaya bir yol hâlâ var mı?” başlıklı yazısı ise ilerleme olarak sunulan, gücün mekanı olan kentlerin, nasıl hayatımıza kasteden alanlar olduğunu tarihten örneklerle ele alıyor.
Hülya Osmanağaoğlu ise ”Patriyarkaya, kapitalizme, siyasal İslam’a, faşizme direniş: 8 Mart Enternasyonal Kadınlar Günü” başlığı ile kaleme aldığı yazısında siyasal İslam’ın, patriyarkanın ve kapitalizmin depremdeki yansımasını ele alıyor.
Jineoloji dergisinden Rojda Yıldız da deprem bölgesindeki izlenimlerini ”Kurtlar yedi ölülerimizi, gerisi lafügüzaf” başlıklı yazısı ile aktarıyor.
Jin dergisi ekibinin çevirdiği “Kürt kadınlar: İran rejimine karşı mücadelenin öncüleri” başlıklı makale de İran rejimine karşı mücadele eden Kürt kadınları ve rejimin Kürt kadınlara yönelik uygulamalarını konu alıyor.
Yeni sayıda yer alan tüm başlıklar şöyle;
8 Mart’ın ruhu daima kadının emeğinde saklıdır / Ezgi Sıla Demir
Nekropolis’ten ütopyaya bir yol hâlâ var mı? / Fatma Koçak
Patriyarkaya, kapitalizme, siyasal İslam’a, faşizme direniş: 8 Mart Enternasyonal Kadınlar Günü / Hülya Osmanağaoğlu
Kurtlar yedi ölülerimizi, gerisi lafügüzaf / Rojda Yıldız
8 Mart’ta yas ve öfke bir arada: Kadınlar sokağa çağırıyor / Söyleşi Nesli Şahiner
Kürt kadınlar: İran rejimine karşı mücadelenin öncüleri / Çeviri- Jin ekibi
Yeni sayıda yer alan yazıları okumak için tıklayınız.
HABER MERKEZİ