Sayıştay Başkanı Metin Yener’in kardeşi Ahmet Yener Yüksek Seçim Kurulu başkanını seçildi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Başkanlığına Ahmet Yener seçildi.
Yargıtay kontenjanından seçilen YSK üyeliğine seçilen Muharrem Akkaya, Cengiz Topaktaş ve Kürşat Hamurcu ile Danıştay kontenjanından seçilen Erhan Çiftçi ve Yunus Aykın’ın görev sürelerinin dolması nedeniyle 5 yeni üyenin belirlenmesi için Yargıtay ve Danıştay’da seçimler yapıldı.
Danıştay’da geçen hafta yapılan seçim sonucunda üyeler Ali Çopur ile İsmail Kalender, YSK’nin yeni üyeleri oldu. Yargıtay’da yapılan seçimlerde ise Feyzi Eroğlu, Talip Bakır ve Serdar Mutta, YSK üyeliğine seçildi.
5 yeni üyenin yemin ederek görevine başlamasının ardından YSK Başkanlığı için seçim yapıldı. Gizli oyla yapılan seçim sonucunda YSK’nin yeni başkanı Ahmet Yener oldu.
Ahmet Yener kimdir?
YSK üyesi Ahmet Yener, Sayıştay Başkanı Metin Yener’in ağabeyi. Ahmet Yener hali hazırda, Yargıtay ve YSK üyeliği görevinin yanı sıra Adalet Bakanlığında Hakim ve Savcı Mülakat Komisyonu üyeliği görevlerini de yürütüyor. Uzmanlık alanı iş kazaları ve meslek hastalıkları.
Sayıştay Başkanı Metin Yener de daha önce hem Başbakanlık hem de Cumhurbaşkanlığında Personel Prensipler Genel Müdürü olarak görev yaptı. Ardından teamüllere aykırı olarak Sayıştay’a dışardan Başkan olarak atandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin mimarlarından birisi olarak biliniyor.
Ahmet Yener, 13 Nisan 1966 tarihinde Beypazarı’nda doğdu. Ankara İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun oldu.
Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulundu.
22 Aralık 2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ahmet Yener, halen Yargıtay Yirmibirinci Hukuk Dairesi Üyesi.
“İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları”, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları” adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet çalışması bulunuyor.