Ayakkabı sektörünün en büyüklerinden Hotiç’in ardından Yeşil Kundura da konkordato ilan etti. Firmayı hacizlere karşı korumaya alan mahkeme, iki kişilik konkordato komiser heyeti atadı.
Türkiye’nin en eski ayakkabı markalarından Yeşil Kundura Sanayi A.Ş., yaşadığı mali sorunları aşamadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Mahkeme, şirkete yönelik yeni haciz yapılmasını yasaklayarak, 3 ay geçici süre verdi. Şirket faaliyetlerinin denetimi ve onayı için de 2 kişilik konkordato komiseri atandı.
Şirkete yönelik yeni haciz yapılması yasakladı
Hürriyet muhabiri Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Hotiç Ayakkabı’nın bu ayın başında yaptığı konkordato başvurusu sonrası ayakkabı sektörünün bir diğer önde gelen firmalarından Yeşil Kundura Sanayi A.Ş. de benzer bir yöntem izledi. 13 Eylül günü İstanbul 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesine başvuran şirketin talebi dün karara bağlandı. Mahkeme, şirkete yönelik yeni haciz yapılmasını yasakladı.
Konkordatonun nedeni TL’nin değer kaybı
Yeşil Kundura Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kızanlıklı, mahkemeye yaptıkları başvurunun gerekçesine ilişkin şunları söyledi: “Son dönemde, ülkemizde yaşanan; yüksek faizlerin uzun vadeli yatırımlara imkan vermemesi, TL’de yaşanan değer kaybı neticesinde satışların giderek azalması, ithal girdilerin kurdaki dalgalanmalardan etkilenmesi ve bunun gibi birçok olumsuz ekonomik gelişme nedeni ile, kısa vadeli ödemelerimizde yaşanan güçlükleri bertaraf etmek, ticari faaliyetlerimizi korumak, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, bayilerimizin ve diğer iş ortaklarımızın bu zorlu süreçten daha da olumsuz etkilenmesini önlemek amacı ile Avukat Ertuğrul Kılınç konkordato başvurusu yapma kararı almış bulunmaktayız.”
70 yıllık firma
Ayakkabı sektöründe 1948 yılından bu yana birçok ilke imza attıklarını aktaran Kızanlıklı, “Konkordato süreci ile mevcut borçlarımızın vadelerini uzatarak işimize odaklanmayı, bu sayede ileriye dönük çalışmalarımızı müşteri, tedarikçi ve bayilerimizin nezdinde -bugüne dek yaratmış olduğumuz güven çerçevesinde- sürdürebilmeyi hedefliyoruz” dedi. Kızanlıklı, sahip oldukları varlıkların da borçları ödemeye yeter seviyede olduğunu kaydetti. Çeşitli illerde 13 franchise mağazası bulunan Yeşil Kundura’nın temelleri 1948 yılında Yeşil Kardeşler tarafından atılmıştı.