Altınordu ilçesinde yapılmak istenen imar değişikliği nedeniyle Durugöl’ün tehlike altına gireceğine dikkat çeken Ordulular, projenin kenti betona gömeceğini söyledi
Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Altınordu ilçesine dair imar planı değişikliklerinin görüşüleceği Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı öncesi belediye önünde açıklama yaptı. “Proje sizinse, sahiller bizim. Betona hayır” pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda yurttaş katıldı.
‘Özel mülk değildir’
Bir önceki imar planının mahkeme kararıyla iptal edildiğini anımsatan ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, yeniden yapılan planın eskiyi aratır olduğunu vurguladı. Altınordu Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin halkın görüş ve önerilerine önem vermediğini söyleyen Gönül, “Kendi kadrosuyla yaptıkları planlamaları yeterli görüyor. Bu nedenle de yaptıkları çalışmaların büyük bölümünde tepki alıyorlar. Belediye çalışmasının asıl bölümünü imar planı oluşturmaktadır. Şehrimizin geleceğini ilgilendiren bu kadar önemli konuda halkın görüşünü almamak yerel yöneticilik değil, olsa olsa şirket yöneticiliği olur. Altınordu ve Büyükşehir Belediyeleri de tam bu anlayışla yönetiliyor. Belediyeler, belediye başkanlarının özel mülkü değil” dedi.
Geçmiş yok oluyor
İmar planları içinde olan Durugöl’e dikkati çeken Gönül, “Burası göçmen kuşların uğrağı. Betonlaşan şehrin nefes alınabileceği bir alan. Eski Köy Hizmetleri alanı, çevresine bir bakın nefes alınabilecek bir yer var mı? Neden buralar betonlaştırılıyor. Yetmedi, Cumhuriyet Meydanı ve Çarşamba Pazarı için nasıl bir tartışma yaşandı. Ordu’nun geçmişini neden yok ediyorsunuz? Ya Devlet Hastanesi yanındaki meyilli araziyi neden planlama kapsamına aldınız? Hesabınız nedir? Şehrimizin dokusunu bozan bu kararları alırken hiç mi vicdanınız sızlamadı” diye belirtti.
‘Ordu betonlaşma belediyesi’
Oldubittiyle alınan kararlara itiraz edeceklerini belirten Gönül, OBB Meclis üyeleri plan değişikliğini reddetmeye çağırdı. “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin adını Ordu Betonlaştırma Belediyesi olarak tescilletmeyin” diyen Gönül, “Göçmen kuşların uğrağı da olan 70 dönümlük arazinin tekrar imara açılması kabul edilemez. Bu arazinin 40 dönümü ticari alan, 60 dönüm imara açılıyor. 10 dönüm yeşil alan. Yeşil alanların nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Ordu Çevre Derneği olarak, ilimizdeki partileri, sendikaları, dernekleri, odaları, alanında uzman kişileri Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi’nin yanlışını durdurmak için mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.
ORDU