Eğitim Sen İzmir Şubeleri, yüz yüze eğitim dönemine ilişkin alınması gereken önlemleri sıraladı
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir Şubeleri, koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecine rağmen yapılacak yüz yüze eğitim dönemi ve alınması gereken önlemlere ilişkin sendikanın 1 Nolu Şubesi’nde açıklama yaptı. KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam açıklamada konuştu.
11 okulda korona tanısı
Salgının geldiği aşamadan kaynaklı kaygılarının arttığını söyleyen Beyazadam, yeterli önlemler alınmadan öğretmenlerin okullara çağrılmasının salgınla mücadeledeki eksiklikleri gösterdiğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ve okulların yüz yüze eğitim için hazırlıksız olduğunu ifade eden Beyazadam, “Karabağlar Tahir Merzeci Orta Okulu, Karabağlar Şehit Muhtar Mete Sertbaş Orta Okulu, Bornova Gül Sefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesi, Şehit Erol Olçok AİHL, Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ Orta ve İlkokulu, Kemalpaşa Armutlu Veli Üzümcü İlkokulu, Buca Anadolu Lisesi, Meşkure Şamlı Ortaokulu, Çakabey İmam Hatip Ortaokulu, İsmail Şekip Uyal Ortaokul Pazartesi gününden bu yana tanı konulan veya temaslı çalışanların bulunduğu okullardır” bilgilerini paylaştı.
‘Şeffaflık’ çağrısı
Yüz yüze eğitimden ayrı kalınan süreçte okul terk oranlarının arttığını belirten Beyazadam, “Çocuğun üstün yararı ve ortak geleceğimiz için okulların bir an önce açılması gerekir. MEB ve siyasi iktidarı bu konuda yeterli kaynak ayırmaya, gerekli önlemleri biran önce almaya ve süreci şeffaf bir şekilde yürütmeye çağırıyoruz” dedi.
Beyazadam, konuşmasının devamında şu talepleri sıraladı:
“*31 Ağustos’ta okula çağırılan öğretmenlere haftalık test yapılsın.
*Seyreltilmiş sınıflarda görev yapacak öğretmenler için ek atama kadrosu alınsın.
*Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilsin. Okullara sağlık personeli atansın, revir hazırlansın.
* Temizlik ve dezenfektan için bütçe ayrılsın. Bu işleri yapacak personel alınsın.
* Öğretmenler ve öğrenciler için yeterli miktarda koruyucu malzeme hazırlansın.
* Okulların öğrenci ve öğretmen lavabo sayısı artırılsın.
* Öğretmen odaları, kantinler, yemekhaneler ve okulların diğer bölümleri ile okul pansiyonları ve kapasiteleri fiziki mesafeye uygun hale getirilsin.
* Öğretmenler ve öğrencilerin okula ulaşımı için gerekli önlemler alınsın.
* Ders içerikleri ve ders araçları yeni normale hazır hale getirilsin.
* Öğretmenler görev tanımları ve uzmanlık alanları dışında görevlendirilmesin.
* Pandemi koşullarında, personel ve ekipman yetersizliği açık iken okul bahçeleri düğünlere açılmasın.”
İZMİR