SES üyelerinin sürgün edilmesine ilişkin Ankara’da yapılmak istenilen eyleme polis müdahale etti.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Batman’daki üyelerinin sürgün edilmesine ilişkin Altındağ ilçesindeki Anafartalar caddesinde bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde açıklama yapmak istedi. Ancak, polisler yapılmak istenilen açıklamaya müdahale etti.
Protesto edildi
Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü’ne yürüyen aralarında SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in de bulunduğu kitlenin önü, binaya 100 metre kala polisler tarafından kesildi. Polisler, valilik izni olmadığı gerekçesiyle eyleme izin vermeyeceklerini ifade etti. Açıklamayı takip eden basın çalışanlarını kimlik kontrolünden geçiren polisler, görüntü alınmaması için gazetecilerin yanında bekledi.
Polisler, gözaltına almakla tehdit ettiği sağlık çalışanlarını iteleyerek alandan uzaklaştırdı. Sağlık emekçileri, söz konusu tutumu alkışlarla protesto etti.
Kabul edilemez
SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, polisin tutumunu ve yapılmak istenen açıklamaya dair, “Basın açıklama yapmamız Vali talimatıyla bir kez daha engellendi. Polisler iterek kakarak dağıtmaya kalktılar. Bu tutumu protesto ediyoruz bu tutumla yol almak mümkün değil yani bugün bu demokrasiyi ayaklar altına alan hukuku tanımayan bir bütün neredeyse kolluğun talimatlarıyla yürüyen tutumu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.
42 sağlık çalışanı hayatanı kaybetti
Kişisel koruyucu ekipman eksikliğinden dolayı 42 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğine belirten Erden, şöyle devam etti: “Bunların sorumlusu alınmayan önlemler ve tedbirleridir virüs değildir. O yüzden bizde kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün bir kez daha Ankara polisinin yaptığı bu tutumu kınıyor ve protesto ediyoruz kabul etmiyoruz ve kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz, haklıyız kazanacağız.”
Adana
SES Adana Şubesi de, üyelerinin sürgün edilmesini protesto etti. “Haksız ve hukuksuz sürgünler durdurulsun” pankartının açıldığı açıklamada SES Adana Şube Eşbaşkanı konuştu.
İnci, koronavirüs (Kovid-19) salgının başından beri sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin canla başla çalıştığına değindi. Batman İl Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından Vefa Destek Projesi’nde görevlendirilen sosyal emekçilere uygun sayıda ve nitelikte koruyucu ekipman sağlanmasının talep edildiğini belirten İnci, müdürlüğün emekçilerin taleplerine kulak tıkayıp, 3 sosyal hizmet emekçisi hakkında soruşturma açıp, “hukuksuz” bir şekilde 1/30 oranında maaş kesintisi verip, bakanık onayıyla sürgün edildiğini hatırlattı.
Sürgün protestosuna yapılan polis müdahalesine de tepki gösteren İnci, sürgün kararının iptal edilmesini istedi.
Kaynak: MA