AKP içindeki kavga ve istifalar her alandaki destekçileri arasında sürüyor. AKP’nin yandaş medyasına da yansıyan kavga da her gün yeni bir boyut kazanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesinden Dilek Güngör Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü hedef almış ve yargıya “FETÖ’cüleri” yerleştirmek ile suçlamıştı. Güngör’ün kaleme aldığı yazı sonrası Gül de söz konusu ekibi “FETÖ” yetiştirmesi olarak suçlamış, “FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar” ifadeleri ile siyasette “maklube” tartışması başlatmıştı. Yandaş medyadaki kavganın içine Türkiye gazetesi de girmiş, Fuat Uğur yazdığı yazılarla bu kez kabineden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank hakkında yazılar yazmıştı.
Varank ise, gazetede yayınlanmak üzere tekzip kaleme almış, Uğur’u tetikçilik ile suçlamıştı. Fuat Uğur’un yazısının ardından Bakanlık, Mustafa Varank imzalı bir tekzip metni ile suçlamaları yalanlamıştı. Ancak, Türkiye gazetesi ve Fuat Uğur bu tekzibi tam metin olarak değil de “geniş özet” şeklinde yayımlamıştı. Bunun üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni bir açıklama yaparak, tekzibin eksiksiz şekilde yayınlanması için hukuki yollara başvurulacağını duyurmuştu. Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur’un sert sözlerle hedef alındığı açıklamada, Uğur için “tetikçi” ifadesi kullanılmıştı.
17 gün izin
Yaşanan tekzip-tetikçi tartışmaları ve gelişmelerin ardından Fuat Uğur’un yazılarına 15 gün ara verildi. Uğur’un izne ayrılmasının tam da bu tartışmalara denk geldiği bir dönemde yaşanması parçalanan AKP’nin ve medyasının önümüzdeki süreçte daha farklı gelişmeleri de beraberinde getireceği yorumlarına neden oldu.
Köşede ne yer aldı?
Fuat Uğur’un köşesinde “Yazarımız yıllık izninin bir bölümünü kullandığından yazılarına 15 gün ara vermiştir. Okuyucularımıza duyururuz…” notu yer aldı.
Tetikçi denilmişti
Türkiye gazetesinin yazarı Fuat Uğur’a tetikçi denilen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tekzip metninde şöyle denildi: “En temel gazetecilik ilkesi gereği basın meslek ahlakına sahip her gazeteci, iddialarını kaleme almadan önce muhataplarına sormakla mükelleftir. Buna rağmen eser sahibi Bakanlığın yetkili birimine ulaşarak doğru bilgiyi almak yerine, kamuoyunu müvekkilim aleyhine yönlendirmek ve kışkırtmak amacıyla, bilinçli, planlı ve taammüden yanlış ve iftira niteliğinde bilgiler ile yazısını hazırlamıştır. Tekzibe konu yazı içeriklerinde yer verilen uydurulmuş rakam ve beyanlar eser sahibinin sektörle, yerel üretimle ilgili en ufak bir bilgisi olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Müfteri olarak tekzibimize özne olan kişinin bilgisizliği maalesef tekzibimizle giderilebilecek durumda da değildir. İzansız ve kesin bir dille kaleme aldığı konu hakkında, ne bakanlıktan bilgi edinme ne de sektör hakkında araştırma yapma zahmetinde bulunmayan yazarın amacının açık bir tetikçilik faaliyeti olduğu aşikârdır.”
HABER MERKEZİ