Selçuk Mızraklı da dahil 800’e yakın kişi aleyhine ifade veren Hicran Berna Ayverdi’nin yalan beyan verdiği ortaya çıktı
Sokağa çıkma yasakları döneminde, Nusaybin’de gözaltına alınan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davada, “Etkinlik Pişmanlık Yasası” kapsamında serbest bırakılan Hicran Berna Ayverdi’nin yaklaşık 800 kişi hakkında yaptığı “tanıklığın” iftira olduğu kanıtlandı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı hakkında verdiği yalan ifadelerle görevden alınmasına sebep olan Ayverdi’nin hiçbir beyanı doğru olmadığı bir mahkemede ortaya çıktı.
Ayverdi, çalışmadığı halde Özel Seyrantepe Hastanesi’nde Anestezi Uzamanı olarak çalıştığını söyleyince hastane ‘böyle bir çalışanımız yok’ dedi
Ayverdi’nin ifadeleri
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il örgütü eski yöneticisi Ramazan Dengiz aleyhinde beyanda bulunan Ayverdi’nin iddialarını araştıran mahkemeye gönderilen belgeler, söz konusu iddiaların doğru olmadığını kanıtladı. Ayverdi, Dengiz hakkında yürütülen “örgüt üyeliği” soruşturmasında yaptığı fotoğraf teşhisinde, Dengiz’in Demokratik Toplum Kongresi (DTK) KCK bünyesinde yer alan Adalet Komisyonu’nda 6 kişiyle birlikte yargı biriminde “hâkim” olarak görev yaptığını ileri sürdü.
SGK kayıtlarım var dedi, çalışmadığı ortaya çıktı
Dengiz hakkında Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 7’nci celsesinde Ayverdi, Dengiz hakkında beyanlarını tekrarlarken, yaşanan bir kavgada, Dengiz’in hâkim olarak görev yaptığını öne sürdü. Dengiz’in KCK Adalet Komisyonunda yer aldığını savunarak, kendisinin de bu komisyonda başvuruda bulunduğu iddia etti. Diyarbakır’da bulunan Özel Seyrantepe Hastanesi’nde anestezi teknikeri olarak çalıştığını öne süren Ayverdi, “Adalet Komisyonu toplumsal anlaşmazlıkları gidermekte, sanık hâkim olarak görev yapmaktaydı. Biz de o dönem bir başvuru yapmıştık. Özel Seyrantepe Hastanesinde, kalp hastası olan bir kadın ameliyat sonrası vefat etmişti. Vefat eden kadının yakınları hastaneye saldırdılar. Bu olay üzerine ben HDP il binasına giderek Adalet Komisyonuna müracaat ettim. Hasta yakınlarının tehdit ettiklerini bildirdim. Bu Komisyonda Ramazan Dengiz vardı. Bizzat kendisiyle görüştüm. Sanık bana vefat eden kadının ailesiyle görüşeceğini söyledi. Ben 2012-2013 yılında söz konusu hastanede çalıştım. Bu olay 2012 yılında oldu. Bu hastane sonradan Memorial adını aldı. Bu hastanede çalıştığıma dair SGK kayıtlarım vardır. Anestezi teknikeri olarak görev yaptım” dedi.
Hastane ve emniyet yalanladı
Ayverdi’nin ifadesi üzerine mahkeme, Ayverdi’nin 2012-2013 yılları arasında, söz konusu hastanede çalışıp çalışmadığına dair hastaneye müzekkere yazdı. Hastane yönetimi, müzekkereye verdiği yanıtta, belirtilen tarihlerde Hicran Berna Ayverdi diye birinin hastanelerinde çalışmadığını kaydetti.
Hastanenin yanıtının davanın 8’inci celsesinde mahkeme kayıtlarına geçerken, mahkeme bu celsede, Ayverdi’nin belirttiği hastanede, bir kadının vefat edip etmediğini, bu vefat sonrası herhangi bir olayın yaşanıp yaşanmadığının yanıtını almak için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazdı. Emniyet yaptığı arşiv taraması ve emniyet iç otomasyon, ortak veritabanı ve vatandaşa hizmet projesi PolNet üzerinden yaptığı araştırmada böyle bir olayın kayıtlarında bulunmadığını mahkemeye bildirdi.
Emniyet Müdürlüğü, müzekkereye, “Konu ile ilgili olarak yapılan arşiv ve PolNet araştırmamızda bahse konu Hicran Berna Ayverdi isimli şahıs ile ilgili herhangi bir müracaatın olmadığı ve şahsın taraf olduğu bir işlemin bulunmadığı yapılan araştırmada anlaşıldığına dair…” ifadelerine yer verdi.
DİYARBAKIR