SES Dersim Şubesi Eşbaşkanı Kahraman, Nisan ayından itibaren ülke genelinde 7 bin 428 sağlık çalışanının enfekte olduğunu, 23’ü hekim 43 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini belirtti.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, koronavirüsü (Kovid-19) salgını şartlarında sağlık çalışanlarının koşullarına dikkat çekmek amacıyla Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Pandemi ile mücadelede ayrımcılık olmaz. Sağlık ekip işidir. 4/B çalışanlara kadro verilsin” pankartı açılırken, açıklamayı SES Eşbaşkanı Serap Kahraman yaptı.
23 hekim 43 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi
Haziran ayından sonra kente gelenlerin sayısının arttığını söyleyen Kahraman, gerekli hassasiyet ve önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Karantina uygulaması yapılması gerektiğini dile getiren Kahraman, SES’in tespit ettiği veriler ışığında Nisan ayından itibaren ülke genelinde 7 bin 428 sağlık çalışanının enfekte olduğunu 23’ü hekim 43 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği bilgisini verdi.
Temel taleplere dikkat çeken Karaman şu ifadelere yer verdi:
*Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz şiarı ile çalışan tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine 5 günde bir yaygın test yapılmalıdır.
*Yeni bir genelgeyle, test yapımına kısıtlama ve kriterlereler getirilmiştir. Temas olsa dahi semptom yoksa test yapılmaması kararı alınmıştır. Bu durum çok daha büyük bir artışa ve önemsizliğe sebep olacaktır.
*Sağlık hizmeti ekip işidir. Olası bir ayrımcı tutum iş barışını, dayanışmayı, ekip ruhunu zedeleye bilmektedir. Hastane çalışanlarından sadece belirlenen sayıda sağlık çalışanına plaket verilmek istenmesi buna örnektir ve ekip ruhunu bozmaktadır..
*Koronavirüs meslek hastalığı olarak kabul edilmeli ve iş kazası raporu tutulması zorunlu olmalıdır.
*Temel ücretin en düşüğü yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde yükseltilmesi ve yapılacak olan tüm ek ödemelerin maaşa ve emekliliğe yansıtılması, 3600 ek gösterge ve yıpranma payı istiyoruz.
*Sağlık alanında yeni atamaların kadrolu güvenceli yapılması, 4B, 4C, 4D, 3+1, sözleşmeli taşeron, ücretli vekil vb. istihdam modelleri ile çalıştırılan bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin 4A kadrosuna geçirilmesi gerekir.”
DERSİM